Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNO NCW vindt ambitie vakcentrales te laag

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VERENIGING VNO NCW

VNO NCW vindt ambitie vakcentrales te laag

VNO NCW ambitie vakcentrales te laag

DEN HAAG, 12 november De ondernemingsorganisatie VNO-NCW vindt de inzet van de vakcentrales voor het Najaarsoverleg niet ambitieus genoeg. In de looneisen van FNV en CNV is, ondanks de mogelijkheid van differentiatie, nog altijd sprake van het percentage 4. Een verkeerd signaal, aldus VNO-NCW. Dure CAO's leiden tot winstverslechtering, minder investeringen en met enige vertraging tot werkloosheid. Die dreiging, die ook ligt besloten in de jongste berekeningen van het Centraal Planbureau, blijft bij deze looneisen levensgroot aanwezig.

Het juiste recept om dit te voorkomen is volgens VNO-NCW loonmatiging in combinatie met lastenverlichting voor ondernemingen. Lastenverlichting is de verantwoordelijkheid van het kabinet. Door deze combinatie ontstaat ruimte voor herstel van winsten, en kan het opgelopen loonkostennadeel ten opzichte van onze buitenlandse concurrenten worden beperkt. De jarenlang te hoog vastgestelde sociale premies bieden ruimte voor deze operatie. Het geld kan beter worden gebruikt om werkloosheid te voorkomen, dan er toekomstige werkloosheid uit te betalen, zegt VNO-NCW.

12 nov 01 17:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie