Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Loix en Kankkunen in Hyundai-kleuren in WK Rally 2002

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Loix en Kankkunen in Hyundai-kleuren in 2002!

Kontich - Het Hyundai Castrol World Rally Team maakte vandaag bekend dat onder meer de Belg Freddy Loix, met copiloot Sven Smeets, en Juha Kankkunen met copiloot Juha Repo deel zullen uitmaken van het team voor 2002.

Het team is ervan overtuigd dat beide piloten een troef vormen en elk op hun wijze hun bijdrage zullen leveren tot het team. Als een van de jongere piloten van de constructeur zal Freddy Loix aantreden in de veertien wedstrijden van het FIA Wereldkampioenschap Rally. Hij kijkt nu alvast uit naar de uitdaging om de bemoedigende ontwikkeling van het Accent WRC_ te kunnen voortzetten. "Ik ben bijzonder tevreden te kunnen toetreden tot een jong en ambitieus team. Ik ben ervan overtuigd dat het succes niet zal uitblijven" aldus de 32-jarige Belg. "Deze nieuwe uitdaging geeft me een goed gevoel; ik verheug me op het verdere ontwikkelingswerk, en aangezien de betrouwbaarheid van de auto inmiddels is aangetoond, meen ik te kunnen helpen bij het neerzetten van betere snelheidsprestaties."

Fins sportveteraan en viervoudig Wereldkampioen Juha Kankkunen, die met copiloot Repo tijdens een thuiswedstrijd zijn debuut maakte in het Hyundai team, kijkt er ook naar uit terug plaats te kunnen nemen achter het stuur van een Accent WRC_ voor de negen gravel rallies tijdens het seizoen 2002. "Ik verheug me op deze plaats binnen het team. Mijn terugkeer voor Finland in het Wereldkampioenschap Rally voelde geweldig aan. Ik ben blij terug te keren naar een niveau dat voor mij moet uitgroeien tot een constante. Ik hoop, op welke wijze dan ook, een belangrijke rol te kunnen spelen in de versterking van het team."

David Whitehead, Verantwoordelijke van het Hyundai Castrol World Rally Team, is heel optimistisch over het komende seizoen. "Wij zijn bijzonder verheugd de toetreding van Juha & Freddy tot het Hyundai Castrol World Rally Team voor het seizoen 2002 te kunnen aankondigen. De combinatie van de ervaring die Juha inbrengt en het jeugdige talent van Freddy zullen Hyundai ongetwijfeld helpen doorstoten tot de voorste gelederen van het WRC deelnemersveld."

ots original text: Hyundai
Beschikbaar op internet: www.newsaktuell.be

Voor meer informatie, contacteer :
Ingrid Ruyssers bij Korean Motor Company n.v.
Pierstraat 231 - B-2550 Kontich
Tel: 00.32.3.450.06.11(62)
Fax: 00.32.3.450.06.67
e-mail: ingrid.ruyssers@hyundai-motors.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie