Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Coffeeshop gesloten
12-11-2001. Vanmiddag om 13.00 uur heeft de politie coffeeshop de Overkant aan het Van Limburg Stirumplein gesloten in opdracht van burgemeester Cohen. De sluiting is een openbare ordemaatregel en geldt voor onbepaalde tijd. De achtergrond van het besluit ligt in de handel in harddrugs. De buurt klaagde over drugsoverlast, waarna de politie een onderzoek instelde. Hieruit bleek dat er vanuit de betrokken gelegenheid en nabije omgeving in harddrugs werd gehandeld. Op 24 oktober werd een van drugshandel verdachte dealer aangehouden toen hij de coffeeshop verliet. Hij bleek in het bezit van een handelshoeveelheid harddrugs (heroïne). Een week later werd een tweede drugsdealer in de zaak aangehouden.


---

Geldinstelling overvallen
12-11-2001. Vanmiddag rond 12.30 uur vond er een overval plaats op een geldinstelling aan de Kostverlorenhof te Amstelveen. Twee met vuurwapens gewapende verdachten drongen het gebouw binnen, dat op dat moment voor publiek gesloten was. In het pand bevonden zich drie medewerkers. Wat zich binnen precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De medewerkers wisten zich aan de overval te onttrekken door zich in een ruimte te verstoppen en de deur te barricaderen. Eén van de overvallers vluchtte de bank uit. Omdat niet duidelijk was of de tweede overvaller zich nog in het pand bevond, werd geen enkel risico genomen. De omgeving werd afgezet en het gebouw werd door een arrestatieteam van de politie benaderd en doorzocht. Er bleken geen verdachten meer aanwezig te zijn en de medewerkers konden uit hun benarde positie worden bevrijd. Niemand raakte gewond. De overvallers hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De recherche onderzoekt de zaak.


---


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie