Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motie telefonische bereikbaarheid SP Utrecht aangenomen

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Bron: SP-fractie Provinciale Staten Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT SP Statenfractie Utrecht,

Utrecht, 12 november 2001.

SP-motie telefonische bereikbaarheid aangenomen.

Provinciale Staten van Utrecht hebben met algemene stemmen een motie van de Socialistische Partij aangenomen, die duidelijke, meetbare doelstellingen formuleert voor de telefonische bereikbaarheid. De bedoeling is dat mensen die naar het centrale telefoonnummer van de provincie Utrecht bellen snel iemand aan de lijn krijgen. Ook bij inkomende telefoontjes voor rechtstreekse doorkiesnummers bij de provincie wordt de lat voortaan hoger gelegd: in 2002 moet 95% van dergelijke oproepen binnen acht keer bellen beantwoord zijn door de ambtenaar of zijn secretariaat.

De slechte telefonische bereikbaarheid van medewerkers is in menige grote organisatie een bron van frustraties. De provincie Utrecht vormt op deze regel geen uitzondering. Gedeputeerde Rombouts verklaarde bij het debat dat binnenkort voor de tweede keer de bereikbaarheid -onaangekondigd- gemeten wordt.

SP-fractievoorzitter Jansen is tevreden over het aannemen van de motie: "Het is een stapje in de verhoging van de klantvriendelijkheid bij de provincie. Er moet natuurlijk nog veel meer gebeuren op dit terrein. We hebben nu alleen nog maar de telefonische bereikbaarheid geregeld. Dat wil nog niet zeggen dat mensen daarmee ook al antwoord hebben op hun verzoek of vraag. Maar het gaat de goede kant op."

Inlichtingen:

Paulus Jansen, tel.(06) 51844755.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie