Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heijmans neemt Martin Wurzel in Duitsland over

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Heijmans N.V.
Zoek soortgelijke berichten

Heijmans neemt Martin Wurzel in Duitsland over

ROSMALEN - Heijmans N.V. (bouw en aanverwante activiteiten) verwacht overeen-stemming te bereiken over de overname van het Duitse bouwbedrijf Martin Wurzel Baugesellschaft mbH in Jüllich (Noordrijn-Westfalen). Bij definitieve overeenstemming zal de transactie per 1 januari 2002 worden geëffectueerd. De overname wordt in contanten voldaan, waarbij de verkopers een deel daarvan zullen aanwenden voor de aankoop van aandelen Heijmans. De bijdrage aan de winst per aandeel van Heijmans over 2002 zal circa Euro 0,06 bedragen.

De transactie omvat de bedrijven Martin Wurzel Baugesellschaft mbH, Martin Wurzel Garten- und Landschaftsbau GmbH en deelnemingen in de bouwstoffensector. De onderneming is actief in wegenbouw, betonwerken, waterbouw, industriële bouw, sloopwerk/recyling, general contracting, verhuur containers en tuin- & landschapsbouw. Martin Wurzel is voornamelijk actief in de aan Nederland grenzende provincie Noordrijn-Westfalen.

Het bedrijf zal over 2001 een omzet behalen van naar verwachting ruim Euro 27 miljoen en telt 160 medewerkers. De winstgevendheid ligt boven het Heijmans gemiddelde. Ondanks een aarzelende economische ontwikkeling in Duitsland heeft het bedrijf de afgelopen jaren goed gepresteerd. De activiteiten zullen met behoud van de eigen identiteit onder het huidige management worden voorgezet.

Martin Wurzel heeft een breed bestand aan opdrachtgevers, waarvan een belangrijk aantal vaste opdrachtgevers. Martin Wurzel behoort tot de weinige aannemingsbedrijven in de regio die aan alle erkenningen en kwalificaties voldoen, is onlangs DIN en ISO 9001 gecertificeerd en bezit in de waterbouw de hoogste Duitse kwalificatie.

De overname van Martin Wurzel past in de strategie van Heijmans die erin voorziet het aandeel buitenland in de omzet te vergroten middels de zogenaamde olievlektheorie (het overnemen van kleinere, goed renderende bedrijven in de aangrenzende landen). De focus voor de buitenlandse activiteiten is vanuit een sterke positie in Nederland vooral gericht op België en Duitsland. Martin Wurzel zou kunnen fungeren als bruggenhoofd voor verdere uitbouw van de activiteiten van Heijmans op de Duitse markt. Na de voorgenomen acquisitie zal ook nauwe samenwerking plaats gaan vinden met Heijmans Bau GmbH, de werkmaatschappij van Heijmans in Duitsland.

Voor meer informatie:
Heijmans N.V.
Concerndienst communicatie
A.H.M. van Lith
Tel: (073) 528 9232
e-mail: (flith@heijmans.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie