Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijftien jaar Seniorenacademie Groningen en Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

05 nov 2001

Nummer 160 6 november 2001

MAANDAG 12 NOVEMBER

Seniorenacademie Groningen en Drenthe viert vijftienjarig bestaan

De Senioren Academie Groningen en Drenthe viert op maandag 12 november haar derde lustrum. Het thema op deze dag is 'De ontdekking van de hemel op aarde'. De feestelijkheden vinden plaats in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Oudste van Nederland

Noot voor de pers

Het ochtendprogramma begint met 'Dante's zoektocht naar het paradijs' door filosoof dr. Jan Veenstra. Daarna zal kunsthistoricus dr. Bernard Ridderbos 'De hemel op aarde in het werk van Memling' aanschouwelijk maken. 's Middags zijn er verschillende sprekers onder wie de Groningse wethouder van Onderwijs Robbert-Jan Bron. Prof. Jan Bremmer, hoogleraar godsdienstwetenschap, zal tenslotte de feestrede uitspreken, 'Het hiernamaals in het hiernumaals'. Voor een luchtige toon zorgt een Amsterdamse cabaretgroep met een speciaal voor dit lustrum geschreven programma. Het vocaal ensemble Luytceels zal 's ochtends en 's middags muziek uit de Middeleeuwen en de Renaissance ten gehore brengen.

Oudste van Nederland

De Senioren Academie verzorgt al vijftien jaar het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) aan de universiteit. Zij is de oudste HOVO-instelling in Nederland. Zo'n 1500 cursisten nemen jaarlijks deel aan cursussen, workshops, lezingencycli, excursies, culturele reizen en activiteiten met zusterinstellingen in het buitenland. Sinds eind september is de Senioren Academie een zelfstandige stichting, de Stichting Senioren Academie HOVO Groningen en Drenthe. Daarin zijn behalve de Rijksuniversiteit ook de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool Drenthe in Emmen vertegenwoordigd. Zij vormen gedrieën het draagvlak voor het Hoger Onderwijs voor Ouderen in de provincies Groningen en Drenthe.

Noot voor de pers

Informatie: Christa Engwerda, coördinator lustrum, tel. (050) 363 65 97 of (R.Ch.Engwerda@let.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie