Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek naar toekomst van Zwembad De Houtvaart, Haarlem

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000Onderzoek naar toekomst van Zwembad De Houtvaart

Vorige week heeft het college van B&W gesproken over uitkomsten van een onderzoek naar de mogelijkheden om het openluchtzwembad 'De Houtvaart' voor de toekomst te behouden. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Hollandsche Maatschappij voor Stadsherstel uit Alkmaar in opdracht van het gemeentebestuur. De onderzoeksresultaten staan vermeld in het rapport 'De stem van het water'. In het rapport wordt dieper ingegaan op vier toekomstscenario's. Zwembad De Houtvaart is één van de oudste openluchtzwembaden van Nederland. Het zwembad werd in 1884 geopend en is sindsdien altijd in bedrijf geweest. Wel is het zwembad sindsdien een aantal keren uitgebreid. Het huidige betonnen zwembadcomplex dateert uit 1927. Het ruim zeventig jaar oude bad is dan ook dringend toe aan een drastische opknapbeurt, ook al omdat het zwembad bij lange niet meer aan de huidige milieu- en veiligheidseisen voldoet. Een grondige opknapbeurt is noodzakelijk.

Scenario 4

Op basis van het rapport 'De stem van het water' kiest het college ervoor om scenario 4 -de meest ingrijpende restauratievariant- verder te laten uitwerken. Scenario 4 gaat uit van een volledige renovatie van de bestaande zwembadbassins én de bouw van nieuwe voorzieningen op het terrein van zwembad De Houtvaart. Daarbij kan gedacht worden aan nieuwe voorzieningen zoals een sportschool, een sauna én een kinderdagverblijf plus bescheiden nieuwbouw aan de westkant van het zwembad. Gemeentelijk projectleider Rob Heeck is blij dat het behoud van het zwembad nu dichterbij komt. 'Al decennia lang werd het zwembad met sluiting bedreigd. Door een heel creatieve invulling van de gebruiksmogelijkheden van het complex blijkt voortzetting van de exploitatie nu toch mogelijk te zijn. Daarbij gaat ook de kwaliteit flink omhoog. In de toekomst wordt het zwemwater dankzij gebruik van zonnecollectoren 24 graden. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen, moet er natuurlijk nog wel veel gebeuren. In goed overleg met iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt. Zodra het project in een concrete fase komt, wordt contact opgenomen met bewoners en de wijkraad; ook de vereniging Vrienden van de Houtvaart wordt vanzelfsprekend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen', besluit de projectleider.

Het onderzoeksrapport 'De stem van het water' is in te zien bij het Gemeentelijk Infocentrum, Grote Markt 2. Meer weten? Bel dan met projectleider Rob Heeck, 023 - 511 5716.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie