Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: functioneren van verhandelbare emissierechten

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Systeem van verhandelbare emissierechten had goed kunnen functioneren

Verhandelbare emissierechten zijn een goede manier om emissies onder controle te houden. Econoom Mirjam Koster onderzocht of deze stelling ook opgaat als naast concurrende particuliere ondernemingen ook een publiek monopoliebedrijf deelneemt in het systeem van van verhandelbare emissierechten. Als voorbeeld daarvoor onderzocht Koster een denkbeeldige markt voor verhandelbare NOx-emissierechten waaraan publieke elektriciteitsbedrijven en particuliere chemische bedrijven deelnemen. Uit het onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van het publieke bedrijf de marktwerking nauwelijks aantast. Zelfs als het publieke bedrijf een zeker overwicht heeft op de emissiemarkt blijven de gevolgen klein. Voorwaarde is ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie