Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

15-Jarig bestaan senioren Academie Groningen en Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Senioren Academie Groningen en Drenthe viert vijftienjarig bestaan

De Senioren Academie Groningen en Drenthe viert Op 12 november haar derde lustrum. Zij is de oudste Senioren Academie van Nederland. In Groningen is het Hoger Onderwijs voor Ouderen (50+) begonnen en hier heeft het een grote vlucht genomen.

Het lustrumthema is 'De ontdekking van de hemel op aarde'. Het ochtendprogramma begint met Dantes zoektocht naar het paradijs, door de filosoof dr. Jan Veenstra. Daarna volgt een kunsthistorische lezing getiteld: 'De hemel op aarde in het werk van Hans Memling' door dr. Bernard Ridderbos. Het middagprogramma wordt geopend door de Groningse Wethouder van Onderwijs Robbert Jan Bron. De titel van de feestrede luidt 'De ontdekking van het hiernamaals in het hiernumaals'. Spreker is prof.dr. Jan Bremmer, hoogleraar godsdienstwetenschap. In het middagprogramma komen meer sprekers aan bod.

Het Hoger Onderwijs voor Ouderen, afgekort HOVO, bestaat uit cursussen, lezingen en culturele reizen voor personen die op het niveau van hoger onderwijs hun interesses willen verdiepen, maar zich niet meer willen binden aan een volledige universitaire studie. De Senioren Academie HOVO Groningen en Drenthe wordt gedragen door drie instellingen voor hoger onderwijs in het noorden: de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool in Groningen, en de Hogeschool Drenthe in Emmen. Het HOVO is in 1986 ontstaan als afstudeerproject van psychologiestudenten in Groningen. De studenten organiseerden een cursus voor vijftig-plussers, die deels gegeven werden door docenten van de universiteit én deels door henzelf. De belangstelling was overweldigend en het project kreeg daarom een vervolg. Het werd ook landelijk overgenomen door de meeste universiteiten en vele hogescholen.

Datum en tijd

maandag 12 november 2001, 9.45 - 18.00 uur

Titel

De ontdekking van de hemel op aarde

Plaats

Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Organisatie

Senioren Academie HOVO Groningen en Drenthe

Informatie

Georgine Weertman, directrice HOVO, tel. (050)363 65 97 of e-mail: www.hovo@let.rug.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie