Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Allereerste UBS Warburg golf-Cup in South Carolina

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UBS WARBURG

De allereerste UBS Warburg Cup vindt plaats van 12-18 november

De allereerste UBS Warburg Cup vindt plaats van 12 tot 18 november op de Ocean Course van het Kiawah Island Resorts

:: De befaamde golfers Arnold Palmer en Gary Player zijn de captains van
de uit 12 man bestaande teams van de Rest van de Wereld en de Verenigde
Staten tijdens dit met 3 miljoen dollar gedoteerde toernooi.

Royal County Down, Noord-Ierland - De eerste UBS Warburg Cup, met twee uit 12 man bestaande golfteams uit de Rest van de Wereld en de Verenigde Staten, zullen van 12 tot 18 november strijden om een prijzengeld van 3 miljoen dollar in een toernooi à la Ryder Cup op de Ocean Course van het Kiawah Island Resorts in South Carolina, Verenigde Staten. De UBS Warburg Cup wordt erkend door de European Seniors Tour. Het toernooi wordt wereldwijd via televisie uitgezonden en het Golf Channel zal in de Verenigde Staten 25,5 uur verslaan.

Golflegende Arnold Palmer wordt playing captain van het team van de Verenigde Staten, en Gary Player, uit Zuid-Afrika, wordt playing captain van het team Van de Rest van de Wereld. Elk team bestaat uit 12 spelers, waarvan 6 in de leeftijd van 40-49 jaar en 6 van 50 jaar en ouder.

Andy Stubbs, algemeen directeur van de European Seniors Tour zei: 'De UBS Warburg Cup is een spannend, nieuw toernooi dat de legendarische strijd die door de jaren heen heeft plaatsgevonden tussen enkele van de grootste spelers te allen tijde, weer tot leven brengt. Een wedstrijd wordt door velen gezien als de puurste vorm van golfcompetitie en een internationale wedstrijd is daar weer het toppunt van. De European Seniors Tour is verheugd een rol te kunnen spelen bij de totstandkoming van UBS Warburg Cup die zich snel zal ontwikkelen tot een toernooi waaraan al onze leden mee willen doen.'

Het team van de Verenigde Staten bestaat uit Palmer en de belangrijkste spelers van de lijst meest verdienende van allen tijden en meest verdienende van 2001 van de PGA Tour op basis van de Senior PGA Championship, de drie hoogst genoteerde spelers in de leeftijdscategorie 40-49 van de World Rankings per juni 2001, drie speciaal genodigden uit de categorie 50 jaar en ouder en drie speciaal genodigden uit de categorie 40-49 jaar.

Het team van de rest van de wereld bestaat uit Player, de internationale top twee van de European Seniors Tour Order of Merit op basis van het European Seniors Tour Championship, de top drie van spelers uit de categorie 40-49 jaar van de carrièrelijst meest verdienende van de PGA European Tour per 1 oktober 2001, drie speciaal genodigden uit de categorie 50 jaar en ouder en drie speciaal genodigden uit de categorie 40-49 jaar.

Spelers die of gekwalificeerd zijn of een uitnodiging hebben ontvangen en die hun deelname hebben bevestigd, zijn: Arnold Palmer, Gary Player, Jack Nicklaus, Raymond Floyd, Larry Nelson, Isao Aoki, Hale Irwin, Curtis Strange, Mark O'Meara en Frank Nobilo.

Zes wedstrijden van foursomes beginnen op vrijdag 16 november gevolgd door zes wedstrijden van four-ball op zaterdag 17 november. De strijd eindigt op zondag 18 november met 12 singles. Bij elke wedstrijd is één punt te verdienen en het eerste team dat 12,5 punten heeft, is de winnaar. Elk lid van het winnende team verdient 150.000 dollar, terwijl elk lid van het verliezende team 100.000 dollar krijgt.

'Dit wordt de komende jaren een van de belangrijkste golftoernooien,' aldus Palmer. 'Ik vind het schitterend dat ik playing captain word. Het is een eer om aanvoerder te zijn van spelers die tot de groten der aarde worden gerekend tegen een team van de beste internationale spelers ter wereld.'

'Ik vind dit type wedstrijd heerlijk,' zei Player. 'Aanvoerder te zijn van een internationaal team tegen een team onder aanvoering van Arnold Palmer wordt zeer speciaal. De wedstrijden zullen leuk worden, maar ik weet zeker dat ze ook zeer intensief worden door de rivaliteit en de hele ambiance.'

'Wij zijn verheugd dat wij een jaarlijks evenement mee hebben kunnen creëren dat vele grote golfspelers bij elkaar brengt om in teamverband op een spectaculaire baan tegen elkaar te spelen,' vond Rory Tapner, algemeen directeur van UBS Warburg. 'Wij wilden dat het toernooi mondiaal van aard zou worden en een teamwedstrijd van het allerhoogste niveau. Met Arnold Palmer en Gary Player als aanvoerders weten we zeker dat het een fantastisch evenement wordt.'

'Internationale teamwedstrijden zijn altijd zeer spannend bij golf,' zei Mark McCormack, voorzitter van IMG, die het evenement managen en organiseren. 'Dit is uniek omdat niet alleen de grootste spelers uit de VS en de rest van de wereld meedoen, maar ook een aantal toekomstige Seniors die nu tot de wereldelite in golf worden gerekend.'

'Het is een eer als gastheer te mogen optreden voor dit schitterende toernooi,' vond Prem Devadas, algemeen directeur van Kiawah Island Resorts. 'Hoewel de Ocean Course nog maar 10 jaar bestaat, hebben we hier al een aantal grote, internationale toernooien, waaronder de Ryder Cup in 1991, te gast gehad. De UBS Warburg Cup zal een waardevolle aanvulling op onze lijst zijn.'

De Ocean Course van Kiawah Island Resorts, ontworpen door Pete Dye, was de plaats waar de Ryder Cup van 1991 plaatsvond. In 1997 werd hier de wereldcup golf georganiseerd, een evenement met de beste spelers uit 32 landen. Golf Digest riep de Ocean Course uit tot beste golfbaan in South Carolina, tot nummer 4 in Amerika en Amerika's moeilijkste resort baan. Bezoek de website om een foto met hoge resolutie van de Ocean Course te downloaden: www.kiawahresort.com/ubswarburg.

UBS Warburg is een groepsmaatschappij van UBS AG (NYSE: UBS), een van de grootste financiële dienstverleners in de wereld met 71.076 man personeel in meer dan 40 landen. De onderneming is marktleider in aandelen, bedrijfsfinanciering, M&A advies en financiering, financiële structurering, emissie en handel in vastrentende effecten, valutahandel, derivaten en risicomanagement. UBS Warburg biedt ook een grote verscheidenheid aan innovatieve vermogensbeheerservices via UBS PaineWebber, en levert aandelenfinanciering via UBS Capital.

IMG is 's werelds enige grootste, meest diverse onderneming gericht op de marketing en het managen van sport, ontspanning en lifestyle. IMG heeft bijna 3000 mensen in dienst en heeft kantoren, sportacademies en door IMG beheerde complexen in 33 landen.

Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het publiek. Om de toeschouwers voldoende ruimte en goed uitzicht op de wedstrijd te geven, worden er slechts 5000 mensen op de galerij toegelaten. Met een Patron Pass, ad 185 dollar, kan een toeschouwer vier dagen het golftoernooi bezoeken (donderdag tot en met zondag) en heeft men toegang tot het Patron Pavilion en ontvangt men een herdenkingsprogrammaboek en kan men gratis parkeren. Het Patron Pavilion biedt een eersteklas, gastvrije ambiance waar men in een ontspannen sfeer kan genieten van uitstekende hapjes en drankjes en een gesloten televisiecircuit om niets van de wedstrijd te hoeven missen.

Patron Passes zijn beschikbaar op een 'wie eerst komt, eerst maalt'-basis en kunnen besteld worden via +1-866-238-6596. Informatie over het toernooi e.d. kan men ook via dit nummer opvragen.

Web site: www.kiawahresort.com/ubswarburg

Steve Brener, toestel 103, of Toby Zwikel, toestel 104, of Fred Robledo,
toestel 107, allen van Brener Zwikel & Associates, +1-818-344-6195, voor
UBS Warburg; of Londen, Joy Frascinella, +44-207-568-9822, of New York,
David Walker, +1-212-713-8502, beiden van UBS Warburg; of Mike Vegis van
Kiawah Island Resorts, +1-843-768-2749

27 jul 01 09:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie