Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare Discussieavond Enschede: Is oorlog een oplossing?

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

Openbare Discussieavond Enschede

Is oorlog een oplossing?

Maandag 12 november 2001
Aanvang: 20:00 uur, zaal open 19:30
Plaats: Centrale Bibliotheek, Pijpenstraat 15 Toegang: Gratis, inclusief koffie en thee

Sprekers:

Meindert Stelling is afkomstig uit militaire kringen, is lid van Juristen voor Vrede, schrijft in Trouw en is onder andere bekend van kruisrakettenacties, De Afghaanse Vereniging Enschede vaardigt een bestuurslid af als spreker en Nico Schouten is voormalig secretaris van samenwerkingsverband Stop-de- Neutronenbom / Stop-de-kernwapenwedloop en is nu hoofd van het wetenschappelijk bureau van de SP.
Deze sprekers gaan na een korte inleiding graag met u in discussie over de gebeurtenissen die 11 september aanvingen met de aanslagen in New York en Washington en zich voortzetten in de oorlog tegen het terrorisme en de bombardementen op Afghanistan. Hoe ga je wereldwijde terreur tegen, wat zijn de drijfveren voor terrorisme, wat weten we van Afghanistan, is oorlog een oplossing en wat zijn alternatieven? Dit zijn enkele vragen die deze avond aan bod zullen komen.
De discussieavond wordt georganiseerd door: Loesje, Enschede voor Vrede, Studentenplein Enschede, Nieuwe Communistische Partij Nederland, Socialistische Partij, Groen Links, Save, Internationale Socialisten en Nooit meer Nie wieder, verenigd in de initiatiefgroep Oorlog is geen Oplossing Enschede Contact: Anne Mous, tel. 053-4327923, E-mail: (oorlogisgeenoplossing@hotmail.com)

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie