Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protest tegen anti-demonstratie beleid bij ambassade VS

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

Aktivisten kaarten anti-demonstratie beleid rond USA ambassade aan

PERSBERICHT
Den Haag, 12 november 2001 - Twee vredesaktivisten zijn vandaag gearresteerd nadat ze de op gevel van de Amerikaanse ambassade anti-oorlogsleuzen hebben gekrijt. Ze hebben dit gedaan nadat ze eerder met een spandoek waren weggestuurd.
In Den Haag geldt sinds de aanslagen op Amerika een anti-demonstratiebeleid. Zelfs aan de openbare weg mag men niet meer met spandoeken staan. De vredesaktivisten vinden dit beleid te ver gaan en willen met akties als deze laten zien dat ze zich niet laten weg intimideren door de Haagse politie. Eerder hebben andere aktivisten zich ook al laten oppakken met hun spandoeken voor de USA ambassade. Diverse klachten zijn reeds ingediend bij de gemeente en politie. De aktievoerders vinden dat ze het recht hebben om ook voor de deur van de Amerikaanse ambassade hun verontrusting uit te spreken over de bombardementen op Afghanistan.
Door de regels zo strak te hanteren werkt de politie juist escalatie in de hand. De aktivisten zullen voorlopig nog doorgaan met dit soort akties, zolang de Amerikanen bepalen wat er in Den haag op straat gebeurt.
Onkruit Vergaat Niet!
Meer informatie via: 06-23555247

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie