Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterschap Groot Salland stelt schouw ruim twee weken uit

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Waterschap Groot Salland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Groot Salland

Zwolle, 12 oktober 2001

Jaarlijkse schoonmaak van sloten mag later

Waterschap stelt schouw ruim twee weken uit

Het Waterschap Groot Salland controleert ook deze herfst of watergangen goed zijn onderhouden. Schouwuitvoerders zullen, tijdens de zogenaamde najaarsschouw, onder meer bekijken of de watergangen de juiste breedte en diepte hebben. Dit gebeurt in de districten I en II van het beheersgebied van het Waterschap Groot Salland. De najaarsschouw zou starten op 24 oktober maar het waterschap weet dat het door de natte terreinomstandigheden van de afgelopen weken het niet overal mogelijk was om de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Om deze reden is besloten de najaarsschouw te houden op 12 november a.s. Toch doet het Waterschap Groot Salland een dringend beroep om, waar mogelijk, zo spoedig mogelijk met het onderhoud aan de watergangen te beginnen omdat dit vooral voor natte perioden erg belangrijk is. Meer informatie is te vinden op
www.wgs.nl/actueel/snij- en baggerschouw.

Goede waterhuishouding
Dichtgegroeide en ondiepe watergangen belemmeren een goede waterhuishouding. Dit geldt ook voor niet goed onderhouden of verstopte duikers onder dammen. De jaarlijkse schouw zorgt ervoor dat het onderhoud van de watergangen gebeurt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie