Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

4,8 Miljoen gulden voor nieuwe natuur De Venen

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

09-11-2001

Provincie Zuid-Holland geeft 4,8 miljoen gulden voor nieuwe natuur in De Venen

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben besloten om 4,8miljoen gulden uit te trekken voor de aankoop van circa 100 ha grond ten noorden van de Nieuwkoopse plassen. Dit is een van de eerste aankopen door de provincie Zuid-Holland in het `Strategisch Groenproject de Venen'. De aangekochte landbouwgrond zal veranderen in een waterrijk natuurgebied. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij stelt hetzelfde bedrag beschikbaar. De Vereniging Natuurmonumenten wordt eigenaar van de gronden en zal ook het beheer gaan uitvoeren.

In het plan van aanpak van het `Strategisch Groenproject de Venen' is de toekomstige inrichting van het gebied rond de Nieuwkoopse en Vinkeveense Plassen vastgelegd. In dit plan staat hoe de kwaliteit van de recreatie en de natuur in dit gebied kan worden verbeterd. Zo worden nieuwe natuurgebieden, maar ook wandel-, kano- en fietsroutes aangelegd. De gebieden die voor de landbouw beschikbaar blijven, worden beter ingericht. Al in 1999 hebben 27 betrokken organisaties afspraken gemaakt over de uitvoering van het `Plan van Aanpak de Venen'.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie