Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CVT Inmiddels in ruim 3 miljoen auto's toegepast

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

CVT van 'Van Doorne's Transmissie' op Tokyo Motorshow

(12 november 2001)

* CVT Inmiddels in ruim 3 miljoen auto's toegepast * CVT ook beschikbaar voor grotere motorvermogens

De juiste weg voor optimaal gebruikscomfort
Dankzij de tientallen jaren ervaring op het gebied van de technologische ontwikkeling van continue variabale transmissies speelt Bosch NDT een toonaangevende en leidende rol en wordt haar CVT-technologie mondiaal toegepast. De geschiedenis van de CVT duwband dateert uit 1971 toen Van Doorne's Transmissie (VDT) in ons land werd opgericht. Dankzij de vele jaren ervaring met elektronische transmissie applicaties en de integratie van Van Doorne's Transmissie in 1995 in het Bosch concern, is Bosch nu de uiterst competente partner voor continue variabele
transmissies

Excellente rijcondities en een verbeterd brandstofgebruik Het rijden met een auto, voorzien van een CVT, is een volledig nieuwe ervaring. Met de CVT wordt de overbrengverhouding voortdurend aangepast zonder dat er trekkracht verloren gaat tussen de motor en de aangedreven wielen, waarbij tevens schokken en overschakelingen worden voorkomen. Dankzij de CVT technologie functioneert de motor altijd op het ideale en meest efficiënte toerental waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de aandrijving waar het brandstofgebruik en beschikbaar motorvermogen betreft.

Momenteel maken alle Japanse autofabrikanten gebruik van de CVT technologie. De CVT heeft zijn betrouwbaarheid inmiddels aangetoond in ruim 3 miljoen auto's en door VDT wordt er inmiddels CVT technologie ontwikkeld voor de grotere motorvermogens, en dus grotere auto's. Met deze ontwikkeling richt VDT zich met name op de Amerikaanse markt.

Innovatie en ontwikkeling voor grotere vermogens De uitgebreide research en het op grote schaal uitvoeren van testen door Bosch NDT resulteren in een voortdurende ontwikkeling en innovatie van de CVT technologie. In augustus 2001 introduceerde Bosch NDT in Detroit, USA, met succes het eerste prototype voor Sport Utility Vehicles, de grote 4 X 4 voertuigen die momenteel in Amerika uiterst populair zijn.

Het nieuwe P960 VDT-CVT concept is in nauwe samenwerking met een automobielfabrikant ontworpen. Deze CVT is geïnstalleerd in een 5.4 liter V8 Yukon SUV, waarmee ook de intensieve testen worden uitgevoerd.

De P960, toepasbaar voor achterwielaangedreven auto's met een hoog motorvermogen, is ontworpen op basis van een '2 fase' principe met een overbrengingsbereik van 6.9.

Naast de excellente prestaties en de beschikbaarheid voor hoge vermogenafgiftes zorgt de P960 CVT toepassing ook voor een gunstiger brandstofgebruik.
De eerste brandstofgebruikstests resulteerden in een 2% verbetering volgens de City-Cycle norm en een 15.5% verbetering volgens de Highway-Cycle meting. (De vergelijkingstest werd uitgevoerd met een vergelijkbare auto met automatische vierversnellingsbak).

Op basis van haar enorme ervaring met CVT technologie zal Bosch NDT voortdurend haar continue variabele transmissies ontwikkelen en verbeteren, waardoor zij de competente partner zal blijven op het gebied van het overbrengen van het motorvermogen naar de aandrijving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie