Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachte aangehouden voor moord op Sasja

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Groningen 12-11-2001
Verdachte aangehouden voor moord op Sasja maandagochtend 12 november 2001

De politie heeft vanochtend in een woning aan de Hoofdweg in Harkstede een 60-jarige man aangehouden op verdenking moord/doodslag van de 34-jarige prostituee Sasja Schenker. De man is naar aanleiding van het inmiddels bijna vier maanden lopende onderzoek vanochtend van zijn bed gelicht. In en rond de woning is direct na de aanhouding van de verdachte onder leiding van een rechter commissaris en officier van justitie een uitgebreide zoeking gestart. Deze zoeking richt zich op het verzamelen van sporen die van belang kunnen zijn bij de oplossing van het misdrijf. Vermoedelijk zal de zoeking, waarbij de technische recherche, het NFI en het korps landelijke politie diensten ondersteuning verlenen, enkele dagen duren.

Het lichaam van het slachtoffer Sasja Schenker werd op dinsdag 17 juli dood aangetroffen in het Slochterdiep ter hoogte van Lageland. De vrouw werd naakt in het water aangetroffen door een schipper. Zij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Enkele dagen na het aantreffen van Sasja werd in het water van het Slochterdiep een zak met kledingstukken aangetroffen die door Sasja, bij haar vertrek uit een woning aan de Irislaan in Groningen, werden gedragen. Duikers hebben enkele dagen na de vondst van het slachtoffer meerdere keren gedregd in het Slochterdiep en de roeibaan Harkstede. Op 6 augustus werd in het programma AVROs Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek. Hierbij werd kleding getoond en een bromfiets waarop Sasja op 12 juli de woning aan de Irislaan verliet. De politie kreeg na de uitzending enkele tientallen tips. Door de hoofdofficier van justitie werd een beloning uitgeloofd aan degene die informatie kan verstrekken die kan leiden tot de oplossing van het misdrijf.

Op vrijdag 2 en 9 november is door duikers van een landelijk politie duikteam nogmaals uitgebreid in het Slochterdiep en de roeibaan Harkstede gedoken naar kledingstukken van het slachtoffer en enkele nog steeds gemiste sieraden van het slachtoffer.

De verdachte zal vermoedelijk op donderdag 15 november worden voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter commissaris.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30 cpm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie