Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toegang tot de gemeentelijke basisadministratie

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Toegang tot de gemeentelijke basisadministratie

Sinds 1 september 2001 kunnen verzekeraars toegang krijgen tot de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Hiervoor wordt alleen toestemming verleend als de gegevens noodzakelijk zijn om aanspraken van gerechtigden op opvorderbare gelden te kunnen honoreren. Denk bijvoorbeeld aan een levensverzekeraar die wil controleren of de adresgegevens van de begunstigde(n) in overeenstemming zijn met het dossier. Verzekeraars kunnen echter alleen toegang krijgen tot de GBA indien de Minister van Binnenlandse Zaken daartoe een autorisatie heeft verstrekt. Deze autorisatie moet worden aangevraagd bij het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie