Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte aangehouden
12-11-2001. Vrijdagochtend heeft de politie een 20-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot doodslag op een 46-jarige vrouw uit Diemen. Dit misdrijf vond plaats op 1 november van dit jaar. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de officier van justitie. De verdachte zelf ontkent iedere betrokkenheid. De recherche vervolgt het onderzoek.
Geweldpleger aangehouden
12-11-2001. Zaterdagavond hield de politie twee mannen aan die kort daarvoor amok hadden gemaakt in een broodjeszaak aan de Amstelveenseweg. De aanleiding was een twist over een broodje. Een medewerker werd door de twee klanten mishandeld. Bij deze vechtpartij werd onder andere een vitrine vernield. De daders konden later in de omgeving door de politie worden aangehouden. Tegen de beide geweldplegers is proces-verbaal opgemaakt.
Straatrover aangehouden
12-11-2001. Vrijdagmiddag rond 16.00 uur werd in de museumpleinbuurt een 33-jarige man op heterdaad betrapt toen hij een toerist beroofde van zijn tas. De straatrover deed dit onder de ogen van politieagenten in burger, die daar aan het surveilleren waren en de man herkenden als iemand die wordt verdacht van het plegen van straatroven. Na zijn daad werd de straatrover gevolgd naar een woning in de buurt. Daar is hij door de politie aangehouden. Nader onderzoek in de box waaruit de verdachte kwam, leverde een aantal goederen op, waarvan de politie vermoedt dat ze ook van misdrijf afkomstig zijn. Tijdens de eerste verhoren bekende de man de laatste tijd meerdere straatroven te hebben gepleegd. De verdachte wordt vandaag voor de officier van justitie geleid en de recherche onderzoekt de betrokkenheid van de man bij andere misdrijven.
Zwaargewond na val uit boom
12-11-2001. Zaterdagochtend rond tien uur is een vooralsnog onbekende man uit een boom gevallen op de Prins Hendrikkade. Ambulance- en traumahelipersoneel hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. De man is geopereerd en nog buiten bewustzijn.
Verkeerscontroles
12-11-2001. Vrijdagavond werden op de Overtoom fietsen gecontroleerd op verlichting. 55 Fietsers kregen een bekeuring. Tevens werd een snelheidscontrole gehouden op trambaan. Hierbij kregen 32 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 68 kilometer daar waar slechts 30 kilometer per uur was toegestaan.

Snelheidscontrole Amsteldijk
Afgelopen week werd op de Amsteldijk op snelheid gecontroleerd. Van de 5528 passanten reden er 423 te hard. Deze bestuurders ontvangen binnenkort een acceptgiro.

Verkeerscontrole Westermarkt
Gistermiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Westermarkt. Er werden 27 bekeuringen uitgeschreven, voor het merendeel vanwege het niet dragen van de autogordel.

Haarlemmerweg, Bos en Lommerplantsoen
Afgelopen week werd op de Haarlemmerweg en het Bos en Lommerplantsoen een speciale verkeerscontrole gehouden. Er werden totaal 203 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 129 voor het niet dragen van een autogordel, 34 voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en tien voor het verlopen van de APK.
Politieman schiet op gestolen taxi
12-11-2001. Vanochtend vroeg heeft een politieman een schot gelost op een gestolen taxi. De bestuurder was op de Molensteeg op een politieman ingereden. Na een achtervolging en een aanrijding met een paal is een 38-jarige man aangehouden. Hij was niet gewond geraakt.

De politie kreeg de bewuste taxi al eerder in het oog. Er was een voetganger op de Dam aangereden door de taxi. Op een gegeven moment reed de wagen over de Wallen en politiemensen trachten de auto te laten stoppen. De bestuurder reed in de Molensteeg op een politieman in, waarop deze een schot loste. De man reed over de dienstfiets heen. Na een achtervolging reed de verdachte op de hoek Ceintuurbaan/Ferdinand Bolstraat tegen een paal aan. De verdachte werd aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. De taxi bleek zondagochtend in Eindhoven onder bedreiging te zijn gestolen. De verdachte maakt een verwarde indruk en heeft bekend de taxi te hebben gestolen. De recherche van het Binnenstadsdistrict heeft de zaak in onderzoek.

---

Explosie in nieuwbouw
12-11-2001. Gisteravond heeft een explosie plaatsgevonden op de zesde verdieping van een gebouw in aanbouw op het Bijlmerplein. De brandweer en de politie rukten uit. De explosie werd vermoedelijk veroorzaakt door twee gasflessen. Door de klap is een tussenmuurtje omgegaan. Er waren veel toeschouwers. Niemand raakte gewond. Aanhoudingen Sint Maarten
12-11-2001. Gisteravond rond half zeven zijn drie kinderen van twaalf jaar aangehouden in verband met diefstal van snoep. De aanhoudingen vonden plaats op het Geerdinkhof. In verband met de Sint Maarten-viering draaide er een speciaal projectteam om de jonge snoepdieven te kunnen aanhouden. In navolging op een project van vorig jaar heeft de politie ook dit jaar extra personeel ingezet. De diefstallen konden gebeuren omdat vrij jonge kinderen zonder begeleiding langs de deuren gingen om snoepjes op te halen. Zij werden vervolgens opgewacht door iets oudere kinderen die hen van hun zojuist vergaarde snoep afhielpen.


---

Ruim 3300 autos gecontroleerd
12-11-2001. Zaterdagavond en -nacht heeft het Wijkteam Autosnelwegen samen met andere afdelingen en instanties een grootschalige verkeersactie gehouden op de Stammerdijk te Diemen. Bij deze controleactie was behalve politie ook personeel van de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de Rijksverkeersinspectie betrokken.

Voornamelijk bestuurders op de A1 werden door politiemotorrijders naar de controleplek geëscorteerd. Daar werd voor alle geconstateerde overtredingen een bekeuring uitgeschreven. Dit varieerde van het niet kunnen tonen van de autopapieren en het niet dragen van de autogordels tot technische gebreken aan het voertuig. Alle bestuurders werden aan een alcoholtest onderworpen en er werd gecontroleerd of zij nog een signalering hadden openstaan.

Er werden 110 bekeuringen uitgereikt.

Drie bestuurders werden in verband met alcoholgebruik aangehouden, de hoogste score was 0.9 promille.

In totaal zijn drie voertuigen van de weggehaald. Hiervan waren er twee niet verzekerd.

Eén taxichauffeur raakte zijn auto kwijt omdat deze niet was gekeurd.

Bij de snelheidscontrole passeerden 3341 autos. Daarvan reden er 511 harder dan 100 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 172 kilometer per uur.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie