Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GTI wil Hoop Groenpol Panelenbouw sluiten wegens verliezen

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: GTI NV
Zoek soortgelijke berichten
GTI NV

GTI www.gti.nl

GTI wil Hoop Groenpol Panelenbouw sluiten wegens verliezen

GTI nv (technische dienstverlening) is van plan het bedrijfsonderdeel panelenbouw van dochteronderneming De Hoop Groenpol (Rotterdam) wegens structurele verliezen te sluiten. De afgelopen twee jaar heeft De Hoop Groenpol Panelenbouw aanzienlijke verliezen geleden en ontbreekt ieder zicht op een verbetering in deze situatie. De beëindiging van het bedrijfsonderdeel Panelenbouw zal leiden tot het vervallen van 60 arbeidsplaatsen.

De directie van GTI treedt op maandag 12 november in overleg met de vakverenigingen om op korte termijn overeenstemming te bereiken over een sociaal plan voor de betrokken medewerkers.

De belangrijkste oorzaken die ten grondslag liggen aan de slechte situatie waarin De Hoop Groenpol Panelenbouw zich bevindt, zijn te vinden in het feit dat steeds meer opdrachtgevers hun elektrische componenten - inclusief panelen - inkopen bij één grote leverancier vanwege de inkoopvoordelen die zo verkregen kunnen worden. Daarbij nemen grote internationale opdrachtgevers hun componenten in toenemende mate af bij één leverancier die wereldwijd service kan verlenen. De Hoop Groenpol Panelenbouw kan niet aan deze voorwaarden voldoen. De producten van De Hoop Groenpol staan verder onder een sterke negatieve prijsdruk door de grote concurrentie in deze markt. Deze ontwikkeling wordt mede versterkt doordat productie van panelenbouw zich verplaatst naar landen waar goedkoper geproduceerd kan worden. Tenslotte heeft ook de malaise in de telecomsector, waar een belangrijk aandeel van de projecten is uitgesteld of gestopt, een negatieve invloed uitgeoefend op de positie van De Hoop Groenpol Panelenbouw. De directie voorziet op korte en middellange termijn geen verbetering in deze situatie optreden. De overige onderdelen van De Hoop Groenpol, waaronder de productie van industriële pakket-schakelaars, zullen worden voortgezet onder de naam Santon.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij: GTI nv, Peter C.M. Bassa MBA, directeur Corporate Strategie, Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 57; mobiel: 06 22 40 73 82; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com

12 nov 01 15:02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie