Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laat callcenters geen belbatterijen worden

Datum nieuwsfeit: 12-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: laat callcenters geen belbatterijen worden

Als het aan de Arbeidsinspectie ligt, worden callcenters belbatterijen, waar de werknemers als kippen in een legbatterij moet werken. FNV Bondgenoten kan geen begrip opbrengen voor deze gang van zaken en uit zijn zorg hierover in een brief aan staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De bond pleit in de brief voor handhaving van de wettelijk vastgestelde norm voor werkplekoppervlakte.

'Voor een werknemer gaat de inspectie handhaven op de norm van 4,2 vierkante meter in plaats van de wettelijk vastgelegde norm van zeven vierkante meter. Dat is natuurlijk onacceptabel. De arbeidsomstandigheden in callcenters zijn toch al niet zo florissant', dat zegt Jan Warning, adviseur Arbeidsomstandigheden van FNV Bondgenoten.

De Arbeidsinspectie heeft in haar inspectieproject 'Callcenters 2001' de norm voor het oppervlak van de werkplek opnieuw verlaagd. De wettelijk vastgelegde norm van zeven vierkante meter per werknemer was al in een voorstel verlaagd naar zes vierkante meter. Dat voorstel heeft niet de status van wet. Over het hanteren van deze lagere norm was FNV Bondgenoten al niet te spreken. 'Maar nu wordt die norm nog eens aangepast aan een bezettingsgraad van gemiddeld 80% en de aanwezigheid van flexplekken', aldus Jan Warning. 'En daarmee hebben de werknemers nog minder vierkante meters'.

Er werken in Nederland meer dan 100.000 mensen in callcenters.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marco van Moort, voorlichter FNV Bondgenoten, 030-2738257 Joost Mol, projectmedewerker Callcenters FNV Bondgenoten,
06-51405871
Jan Warning, adviseur Arbeidsomstandigheden FNV Bondgenoten,
030-2738926

12 nov 01 15:12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie