Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FIRST KILL in Joris Ivens Competitie

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: International Documentary Filmfestival Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
International Documentary Filmfestival Amsterdam

Press releases

FIRST KILL in Joris Ivens Competitie

In de Joris Ivens Competitie is de Nederlandse inzending FIRST KILL (Coco Schrijber, Nederland, 2001) toegevoegd. SOBIBOR, 14 OCTOBRE 1943,16 HEURES (C. Lanzmann, 2001, Frankrijk) is komen te vervallen.

FIRST KILL was in eerste instantie ondergebracht in het onderdeel Highlights of the Lowlands. Naast OUT OF EDEN (Saskia Vredeveld, Nederland, 2001) is FIRST KILL de tweede Nederlandse film in de competitie voor de lange documentaire.

FIRST KILL is een confronterende documentaire over oorlog en de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad. De film gaat over de tegenstrijdige gevoelens die oorlog oproept. Gevoelens als angst en woede, maar ook gevoelens als verleiding, fascinatie en opwinding. Coco Schrijber schept in de documentaire een sfeer waarin de kijker zijn eigen zekerheden verliest en geconfronteerd wordt met de uiteindelijke vraag: Zou ik zelf de trekker overhalen?


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie