Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV cursus: ontwikkel je eigen website

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Cursus: ontwikkel je eigen website
Regio Noord - (groningen@vc.fnv.nl)

Informatie en communicatie per computer gaan een steeds belangrijker plaats innemen. Denk aan e-mail, eigen (bedrijfs)netwerken (intranet) en natuurlijk internet. Dit geldt ook voor kadergroepen van FNV en FNV bonden, voor de eigen leden, maar ook voor iedereen die in een vakbond geïnteresseerd is of deze nodig heeft. Daarvoor is onlangs www.fnv.net (FNV.NET) tot stand gebracht. Wij willen deze nieuwe ontwikkeling ondersteunen. Dit doen we door het aanbieden van een eendaagse cursus waarin de beginselen worden uitgelegd van het maken van een eigen website. Uitgangspunt is dat kaderleden op weg geholpen worden, vervolgens zelf aan de slag gaan en bereid zijn elkaar te helpen.

Speciaal voor actieve leden: www.fnv.net (FNV.NET) Om kaderleden van FNV en diverse FNV-bonden bij de mogelijkheden van internet actief te ondersteunen is kortgeleden een speciale website voor actieve leden, kaderleden, gemaakt: www.fnv.net (FNV.NET). Hier kan iedere website van een ledengroep gratis geplaatst/gekoppeld worden. Maar dat is niet de enige faciliteit. FNV.NET wil diverse faciliteiten bieden als het gaat om ondersteuning en communicatie. Ga eens een kijkje nemen, reageer en geef ons je tips en verzoeken via het speciale e-mail adres. Op FNV.NET tref je ook informatie aan over de cursus website bouwen. Voor diegenen die al enige 'feeling' hebben hiermee, is er ook een doe-het-zelf-variant.

Hoe zit de website-cursus in elkaar?
De ééndaagse cursus is een introductie in het gebruik van het programma HTML bij het ontwerpen en bouwen van een website. Ervaren specialisten van binnen en buiten de bond verzorgen de cursus. Na afloop van de cursus is men in staat om zelf van start te gaan. De cursist krijgt ook uitleg over de mogelijkheden van internet en een website voor het eigen vakbondswerk en over de relatie met de centrale website van de bond. Na deze cursus wordt de mogelijkheid geboden om online op internet de behandelde stof nog eens na te lezen en extra oefeningen te doen.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De introductiecursus is bedoeld voor kaderleden van FNV en FNV -bonden die:
- zich in (willen) zetten om de bond, de vakbondsgroep of het eigen vakbondswerk op de eigen instelling, het bedrijf of waar dan ook digitaal te presenteren;
- het gebruik van de computer als uitdaging zien, ook voor vakbondswerk;
- vertrouwd zijn met het programma Windows;

- vertrouwd zijn met Internet en daar regelmatig gebruik van maken;
- enthousiast zijn voor het idee om zelf een website te ontwikkelen.
Wat wordt er van u verwacht?
Wij bieden de cursus kosteloos aan. Maar dat wil niet zeggen dat deelname geheel vrijblijvend is. Van de deelnemers verwachten wij dat zij bereid zijn een eigen website op te zetten en te onderhouden. En dat zij bereid zijn dit enthousiasme en de eigen kennis met anderen te delen en andere kaderleden eventueel te helpen die met hetzelfde bezig zijn.

Hoe geef ik mij op?
U maakt uw interesse kenbaar door een berichtje te zenden aan het (info@fnv.net) (speciale e-mail-adres). In Noord Nederland kunt u nadere informatie vragen bij FNV Regio Noord (groningen@vc.fnv.nl) (E-mail) of telefonisch 050-5240310 bij Cor Uitham. Cursusdata staan nog niet vast en worden op grond van het aantal aanmeldingen gepland. In iedere cursus is plaats voor slechts 20 kaderleden. Er is veel belangstelling voor de cursus. Om die reden kan van iedere kadergroep in principe slechts één kaderlid deelnemen.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/noord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie