Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsartsen actief bij aanpak psychische klachten

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht


Persbericht Bedrijfsartsen actief bij aanpak psychische klachten

Psychische klachten moeten in een vroeg stadium worden aangepakt. Samenwerking tussen bedrijfsartsen en behandelaars bevordert het herstel bij ziekteverzuim vanwege psychische redenen. De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) onderschrijft deze belangrijke uitkomsten van de Commissie Psychische Arbeidsongeschiktheid (commissie Donner I) die afgelopen woensdag een Leidraad uitbracht voor de aanpak van verzuim om psychische redenen.

De voorgestelde werkwijze sluit uitstekend aan bij de richtlijn over psychische klachten die door de beroepsgroep zelf is ontwikkeld. Dit betekent dat werknemers en werkgevers van bedrijfsartsen een activerend beleid kunnen verwachten. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie