Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Deventer en WMO pakken samen nieuwe plantsoen aan

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Gemeente en WMO pakken samen nieuwe plantsoen aan

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het Nieuwe Plantsoen veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. In samenwerking met de Waterleiding Maatschappij Overijssel (WMO), eigenaar van een groot deel van het park, worden de plannen hiervoor komend voorjaar nader uitgewerkt.

Het Nieuwe Plantsoen kampt met problemen op het gebied van veiligheid. Door het jarenlange beheer als 'bos' is er een sociaal onveilige situatie ontstaan. Bovendien ziet het stuk bos er onaantrekkelijk uit. Dit is zowel de visie van de gemeente als van de WMO. De waterleidingmaatschappij geeft in haar beheerplan voor de 'Drinkwaterwinning Ceintuurbaan' aan, te streven naar meer 'openheid'. Gemeente en WMO hebben dan ook besloten samen verder te gaan met de plannen voor het Nieuwe Plantsoen.

Het Nieuwe Plantsoen ligt aan weerszijden van de Ceintuurbaan en is onder meer bekend door het hertenkamp en de watertoren. Het park is in 1914 door Leonard Springer ontworpen als 'boschpark' om de drinkwaterwinning te beschermen. Tegenwoordig ligt het midden in het stedelijk gebied en voldoet het niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Bij het maken van nieuwe plannen voor het park zal er, naast de gebruikswensen, ook aandacht zijn voor de historische waarde en de natuurlijke potenties van het park.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie