Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Havens van Roemenië en Rotterdam delen expertise

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Memorandum of Understanding:
Havens van Roemenië en Rotterdam delen expertise

Op dinsdag 13 november ondertekenen havenwethouder Van Dijk en de Roemeense minister Mitrea van Openbare werken, Transport en Huisvesting in Boekarest een 'Memorandum of Understanding' over samenwerking tussen de haven van Constantza en Rotterdam op het gebied van strategie en marketing van de haven. De ondertekening van het memorandum vindt plaats op de eerste dag van het staatsbezoek door koningin Beatrix aan Roemenië.

De havenstad Constantza is strategisch gelegen aan het einde van de Europese "wateras" van west naar oost (Rijn, Main en Donau) en ligt aan de Zwarte Zee. Met een goede ontwikkelingsstrategie kan Constantza uitgroeien tot een strategische haven in de regio tot en met Hongarije en Oostenrijk. Daarmee zou het aansluiten op het achterland van de Rotterdamse haven.

De samenwerking richt zich in eerste instantie vooral op advisering door de Rotterdamse haven over strategie, planning en marketing van de Roemeense haven. Spoedig na de ondertekening wordt gestart met een haalbaarheidsstudie, waarmee de wederzijdse doelen en een mogelijke groei van het economisch verkeer via de haven van Constantza in kaart wordt gebracht. Zowel het Rotterdamse havenbedrijf als het Roemeense ministerie zal personeel vrijmaken om de haalbaarheidsstudie uit te voeren. Op lange termijn kan het 'Memorandum of Understanding' leiden tot deelname van de Rotterdamse haven in het management van de haven van Constantza. Rotterdam en Constantza zijn zustersteden sinds 1976. Sindsdien zijn al vele projecten uitgevoerd op het gebied van onder meer haven, gezondheidszorg en ouderenbeleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie