Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassing winstverwachting Ordina NV

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ordina Beheer NV
Zoek soortgelijke berichten
Ordina Beheer NV

Utrecht, 13 november 2001

Veranderde economische omstandigheden beïnvloeden winstverwachting Ordina NV

De laatste maanden is de markt voor ICT-dienstverlening, als gevolg van de veranderde economische omstandigheden, in een hoog tempo onder druk komen te staan. Ondanks de aanhoudend sterke positie bij haar opdrachtgevers, wordt ook Ordina in de markt steeds vaker geconfronteerd met langere beslissingstrajecten, uitstel van projecten en een toenemende prijsdruk.De laatste maanden is de markt voor ICT-dienstverlening, als gevolg van de veranderde economische omstandigheden, in een hoog tempo onder druk komen te staan. Ondanks de aanhoudend sterke positie bij haar opdrachtgevers, wordt ook Ordina in de markt steeds vaker geconfronteerd met langere beslissingstrajecten, uitstel van projecten en een toenemende prijsdruk.

Opdrachtgevers worden door de economische omstandigheden waarin zij zich bevinden gedwongen in hoog tempo, vaak korte termijn kostenreducties door te voeren. Ook de ICT-bestedingen worden hierdoor geraakt. Opdrachtgevers worden door de economische omstandigheden waarin zij zich bevinden gedwongen in hoog tempo, vaak korte termijn kostenreducties door te voeren. Ook de ICT-bestedingen worden hierdoor geraakt.

Als gevolg van deze ontwikkelingen verwacht Ordina NV in 2001 een bedrijfsresultaat (EBITA) te realiseren dat circa 10% lager ligt dan het bedrijfsresultaat over 2000.Als gevolg van deze ontwikkelingen verwacht Ordina NV in 2001 een bedrijfsresultaat (EBITA) te realiseren dat circa 10% lager ligt dan het bedrijfsresultaat over 2000.

Recente marktontwikkelingenRecente marktontwikkelingen

"Ten tijde van de halfjaarcijfers spraken wij al van een afwachtende markt voor ICT- dienstverlening en een afname van de voorspelbaarheid. De marktomstandigheden zijn echter door een snelle afname van de economische groei in een hoog tempo verder verslechterd", aldus Ronald Kasteel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ordina. "Ten tijde van de halfjaarcijfers spraken wij al van een afwachtende markt voor ICT- dienstverlening en een afname van de voorspelbaarheid. De marktomstandigheden zijn echter door een snelle afname van de economische groei in een hoog tempo verder verslechterd", aldus Ronald Kasteel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ordina.

In de sector Utilities, Telecom & Media is er gedurende de tweede helft van 2001 sprake van een drastische verslechtering van de marktomstandigheden in met name de telecom markt. Dientengevolge staan bezettingsgraad en tarieven in deze sector onder druk. In de sector Utilities, Telecom & Media is er gedurende de tweede helft van 2001 sprake van een drastische verslechtering van de marktomstandigheden in met name de telecom markt. Dientengevolge staan bezettingsgraad en tarieven in deze sector onder druk.

Ook in de sectoren Finance en Trade Transport & Industry is de impact van de afnemende economische groei merkbaar. Projecten in de financiële wereld worden uitgesteld Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt thans circa 4200 medewerkers. Ordina ondersteunt opdrachtgevers om met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en -beheer, applicatie-ontwikkeling en -beheer en het ontwikkelen van embedded software.en beslissingstrajecten worden langer. In met name de high tech en capital goods markt is er sprake van kortcyclische reacties. Dit heeft zijn impact op dienstverlening op het gebied van met name "embedded software".Ook in de sectoren Finance en Trade Transport & Industry is de impact van de afnemende economische groei merkbaar. Projecten in de financiële wereld worden uitgesteld en beslissingstrajecten worden langer. In met name de high tech en capital goods markt is er sprake van kortcyclische reacties. Dit heeft zijn impact op dienstverlening op het gebied van met name "embedded software".

Het aandeel van Ordina NV is genoteerd op de Effectenbeurs Euronext te Amsterdam en is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.In tegenstelling tot de overige markten wordt er in de Public en Social Security markt minder kortcyclisch gereageerd. De positie van Ordina in deze sectoren is sterk. Op basis van haar brede diensten portfolio te samen met het feit dat Ordina tot de preferred partners behoort, is zij in staat om in deze marktsegmenten verder marktaandeel te winnen.In tegenstelling tot de overige markten wordt er in de Public en Social Security markt minder kortcyclisch gereageerd. De positie van Ordina in deze sectoren is sterk. Op basis van haar brede diensten portfolio te samen met het feit dat Ordina tot de preferred partners behoort, is zij in staat om in deze marktsegmenten verder marktaandeel te winnen.

Voor meer informatie Resultaatontwikkeling 2001

Ordina NV

Op basis van vorenstaande ontwikkelingen, verwacht Ordina NV voor het jaar 2001 een daling van het bedrijfsresultaat (EBITA) van circa 10% en dientengevolge een daling van de nettowinst na afschrijving van goodwill van circa 15% bij een omzetstijging van tenminste 20% ten opzichte van het jaar 2000.Op basis van vorenstaande ontwikkelingen, verwacht Ordina NV voor het jaar 2001 een daling van het bedrijfsresultaat (EBITA) van circa 10% en dientengevolge een daling van de nettowinst na afschrijving van goodwill van circa 15% bij een omzetstijging van tenminste 20% ten opzichte van het jaar 2000. Ronald Kasteel, voorzitter Raad van BestuurTeneinde deze negatieve effecten zoveel mogelijk te compenseren is met onmiddellijke ingang een aantal maatregelen getroffen. Deze maatregelen zullen leiden tot een verlaging van de kosten in 2002 naar een niveau dat in lijn ligt met de marktomstandigheden. In combinatie met de uitstekende positie die zij veelal als preferred partner bij haar opdrachtgevers bekleedt, blijft Ordina de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.Teneinde deze negatieve effecten zoveel mogelijk te compenseren is met onmiddellijke ingang een aantal maatregelen getroffen. Deze maatregelen zullen leiden tot een verlaging van de kosten in 2002 naar een niveau dat in lijn ligt met de marktomstandigheden. In combinatie met de uitstekende positie die zij veelal als preferred partner bij haar opdrachtgevers bekleedt, blijft Ordina de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Tel. 030 - 2984159Tot slot maakt Ordina NV bekend dat zij haar kleinschalige activiteiten in het Verenigd Koninkrijk heeft afgestoten.Tot slot maakt Ordina NV bekend dat zij haar kleinschalige activiteiten in het Verenigd Koninkrijk heeft afgestoten. www.ordina.nlOver OrdinaOver Ordina

Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt thans circa 4200 medewerkers. Ordina ondersteunt opdrachtgevers om met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en -beheer, applicatie-ontwikkeling en -beheer en het ontwikkelen van embedded software. Het aandeel van Ordina NV is genoteerd op de Effectenbeurs Euronext te Amsterdam en is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index. Voor meer informatie
Ordina NV
Ronald Kasteel, voorzitter Raad van Bestuur
Tel. 030 - 2984159
www.ordina.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie