Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start inrichting Klaas Hoorn- en Kijfpolder in Noord Holland

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 13 november 2001

Start inrichting Klaas Hoorn- en Kijfpolder

Op donderdag 8 november jl. vond de officiële start plaats van de inrichting van het gebied Klaas Hoorn- en Kijfpolder te Akersloot. Mevrouw Goijert (gedeputeerde Openluchtrecreatie) en de heer Cornelisse (burgemeester Akersloot) laadden hiertoe met rupsvoertuigen funderingsmateriaal op recreatieterrein De Hoorne voor de aanleg van het parkeerterrein.

In samenwerking met de plaatselijke ruilverkavelingscommissie Limmen-Heiloo, Dienst Landelijk Gebied, provincie Noord-Holland, gemeente Akersloot, Waterschap Het Lange Rond, Stichting Noord-Hollands Landschap en Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer is een integraal plan ontwikkeld voor de Klaas Hoorn- en Kijfpolder te Akersloot. Binnen het plan is ruimte gecreëerd voor een evenwichtige ontwikkeling van natuur, recreatie en een aangepaste vorm van agrarisch medegebruik. De openheid van het landschap blijft gewaarborgd, evenals de cultuurhistorische en natuurwetenschappelijke waarden.

In het gebied komt een wandelroute over de kade en door van de polder en wordt een nieuw stukje fietspad naar het meer aangelegd. Aan het begin van het recreatieterrein wordt een parkeerplaats aangelegd. Ook worden de bestaande aanlegsteigers verlengd en een toiletgebouw geplaatst.

Het plan heeft na vele jaren van ontwikkeling een breed (bestuurlijk) draagvlak gekregen en wordt ondersteund door de bevolking van Akersloot, instanties en door de Stichting tot behoud van het Alkmaardermeer en omgeving.

Na de openingshandeling gingen de genodigden naar café De Vriendschap, waar mevrouw Goijert een speech hield over de betrokkenheid van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de inhoud van het plan, waarbij de ruilverkavelingscommissie bedankt werd voor hun inzet. Hierna hield de heer Cornelisse een speech over de allereerste ideeën voor een grootschalig woningbouwproject. Gelukkig blijft het gebied groen en wordt het een mooi natuur- en recreatiegebied.

Voor inlichtingen kunt u bellen naar:
Jolanda Hageman-Stet en Meindert Erfmann, telefoonnummer 0251 311410.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie