Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoeringsaspecten afdrachtvermindering zeevaart

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financien
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persberichten Overige publicaties Verzamellijst Fiscale nieuwsflits Infobulletins EMU-saldo Wetgevingstijdbalk Zoeken publicaties

Uitvoeringsaspecten afdrachtvermindering zeevaart

Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, Domein belastingen op arbeid en vermogen

Besluit van 13 november 2001, nr. CPP2001/3020M

De directeur-generaal Belastingdienst heeft namens de staatssecretaris van Financiën het volgende besloten.

Inleiding

Met ingang van 1 januari 2001 zijn enkele wijzigingen aangebracht in artikel 2 van de Wet op de loonbelasting 1964 en in artikel 17, tweede lid, onderdeel a, van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen. Als gevolg van deze wijzigingen is het onbedoelde effect opgetreden dat met betrekking tot de niet in Nederland wonende zeevarende die aan de loonbelasting is onderworpen geen afdrachtvermindering zeevaart meer kan worden toegepast.

In het belastingplan 2002 is voorgesteld dit onbedoelde effect met terugwerkende kracht tot 1 januari 2001 te herstellen. Met betrekking tot de niet in Nederland wonende zeevarende die aan de loonbelasting is onderworpen mag dan een afdrachtvermindering zeevaart worden toegepast van 10%.

Goedkeuring

Vooruitlopend op de voorgestelde aanpassing keur ik goed dat in de verstreken en nog te verstrijken aangiftetijdvakken over 2001 al rekening wordt gehouden met een afdrachtvermindering zeevaart van 10% voor de niet in Nederland wonende zeevarende die aan de loonbelasting is onderworpen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie