Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie genomineerden voor Politie innovatie prijs 2001

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Drie genomineerden voor Politie innovatie prijs 2001

De jury van de Politie innovatie prijs heeft besloten om drie projecten te nomineren voor de Politie innovatie prijs 2001. Uit de in totaal 36 inzendingen zijn de volgende projecten geselecteerd:
- het praktijkexperiment TOPIC (Talent Ontwikkeling Politie Intercultureel Communiceren) van de korpsen Utrecht, Amsterdam-Amstelland en Hollands-Midden om gezamenlijk door middel van het uitwisselen van ervaringen expertise op te doen over de vraag hoe de problematiek rond Marokkaanse jongens in Nederlandse steden aan te pakken;

- GSM-BOM; een project van het korps Amsterdam-Amstelland dat is gericht op het reduceren van straatroof waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een SMS-bombardement op gestolen GSM-toestellen;

- Digitaal dossier Tolteam; project van het korps Twente, waarin het complete onderzoeksdossier van de vuurwerkramp in Enschede, inclusief audio-visueel materiaal, ten behoeve van het strafrechtelijk onderzoek op DVD-schijf is gezet.
De Politie innovatie prijs 2001 wordt uitgereikt tijdens de conferentie 'De goede dingen goed doen; procesmanagement in de praktijk' die op dinsdag 6 december in het congrescentrum De Reehorst in Ede zal plaats vinden. Deze conferentie georganiseerd door het Netwerk voor Innovatie en Kwaliteit (N.I.K.) - staat deels in het teken van de projecten die zijn aangemeld voor de Politie innovatie prijs, deels in het teken van procesmanagement en de vraag of het de politie (steeds beter) lukt om ervoor te zorgen dat 'buiten wordt gedaan wat binnen wordt gewild'.

De winnaar van de Politie innovatie prijs ontvangt een bronzen beeldje van de kunstenaar Jits Bakker en een waardecheque van f 25.000,-.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie