Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SilverStream-technologie geselecteerd voor e-ARBED.com

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

SilverStream-technologie geselecteerd voor e-ARBED.com

Grootste staaldistributeur in Europa ontwikkelt on line marktplaats en stroomlijnt elektronisch bestellen van staalproducten

Hoofddorp, 13 november 2001 - SilverStream Software is door e-ARBED Distribution S.A. geselecteerd voor vernieuwing van het bestaande platform e-ARBED.com, de eerste site die uit voorraad leverbare staalproducten on line aanbiedt. e-ARBED.com is het e-commerce-platform van ProfilARBED Distribution en TradeARBED, het grootste distributienetwerk in Europa voor staalproducten. ProfilARBED Distribution en TradeARBED zijn dochterondernemingen van de ARBED Group, een van de belangrijkste staalbedrijven ter wereld.

e-ARBED.com nieuwe stijl wordt gebaseerd op SilverStream eXtend en zal fungeren als geïntegreerd verkoop- en distributiekanaal voor alle uit voorraad leverbare staalproducten. Met real-time voorraadinformatie en on line prijzen, in zes talen, is e-ARBED vooral bedoeld voor Europese en Chinese staalfabrikanten en -distributeurs, die op hun transactiekosten willen besparen en sneller willen kunnen leveren.

"e-ARBED is een uitnodigende e-business-omgeving die de samenwerking tussen de verkooporganisatie van de ARBED-distributeurs en hun klanten verder zal verbeteren", aldus algemeen directeur Jean-Claude Gérardy van e-ARBED Distribution S.A. "SilverStream heeft een uitstekende staat van dienst als inrichter van geïntegreerde serviceomgevingen op basis van J2EE, XML en webservices. Met een ontwikkeltijd van slechts zes maanden voldeed SilverStream ten volle aan onze wensen. e-ARBED.com zal zich ontwikkelen tot de one-stop-shop voor staalprojecten in zowel Europa als China."

Michel Goossens, Vice President voor de EMEA-regio bij SilverStream Software, voegt daaraan toe: "Internationaal opererende bedrijven zijn ter versterking van hun concurrentiepositie steeds meer aangewezen op hun on line activiteiten en netwerkkanalen. Wij helpen bedrijven hun voordeel te doen met webtechnologie zodat alle bedrijfsprocessen, intern én extern, in goede banen worden geleid. e-ARBED is een duidelijk voorbeeld van een krachtig concept dat in praktijk is gebracht met behulp van e-business-technologie."

Dankzij SilverStream eXtend kan e-ARBED backend-systemen zoals ERP naadloos integreren met de frontoffice-systemen van klanten en aldus meer dan 6000 producten en diensten aanbieden. Met SilverStream eXtend worden gelijktijdige transacties geautomatiseerd, terwijl responstijd en beveiliging aan alle eisen voldoen die vanuit concurrentieoogpunt worden gesteld.

Klanten kunnen hun website naar behoefte en naar eigen voorkeur inrichten en aanpassen; de hiervoor benodigde
customization-functionaliteit is onderdeel van SilverStream eXtend. En dankzij de SilverStream-engine voor het definiëren van bedrijfsregels kunnen de dagelijkse transacties worden aan- en bijgestuurd zonder technische interventie; hierdoor zijn er minder resources nodig voor het onderhoud van e-ARBED.

Over Arbed Group
ARBED, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1882, is een internationale groep die in het leven is geroepen door toonaangevende staalfabrikanten. Het moederbedrijf ARBED S.A. is opgericht in 1911; onder deze holding vallen ACERALIA, SIDMAR, ProfilARBED, TradeARBED, Belgo-Mineira en TrefilARBED.
De activiteiten van de groep zijn overwegend complementair. ARBED is in Europa een van de toonaangevende plaatstaalfabrikanten en daarnaast een belangrijk toeleverancier van de auto-industrie. In de Europese markt voor roestvrij plaatstaal is de groep een belangrijke speler. Verder is de groep marktleider op het gebied van stalen balken en palen. De ARBED Group werkt gestaag aan verdere groei van de activiteiten staalfabricage en metaalbewerking. De groep is wereldwijd een van de toonaangevende producenten van staaldraad en in Zuid-Amerika de marktleider op het gebied van getrokken-staaldraadproducten. Het verkoop-, handels- en marketingnetwerk van ARBED Group omvat vestigingen in meer dan 60 landen. De technische divisie van de groep is ook commercieel actief. Bovendien produceert de groep extra fijne koperfolie voor de elektronica-industrie.

Over SilverStream Software
SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) is de eerste leverancier die een allesomvattende, geïntegreerde serviceomgeving biedt waarmee bedrijfsapplicaties nog sneller en eenvoudiger kunnen worden ontwikkeld. De door SilverStream toegepaste technologie is gebaseerd op het beste van Java, XML en Web Services, en stelt bedrijven in staat het potentieel van bestaande systemen optimaal te benutten en in kort tijdsbestek bedrijfsapplicaties te ontwikkelen voor het Web. SilverStream ondersteunt de zakelijke activiteiten van meer dan 1500 klanten wereldwijd, onder wie Amerisure Insurance, Home Depot, de Chicago Stock Exchange, Samsung Electronics, Sears, Qwest Communications en US Cellular. Tot het wereldomspannende partnernetwerk van SilverStream behoren systeemintegratiespecialisten, onafhankelijke softwareleveranciers, Application Service Providers en andere strategische partners zoals Cap Gemini Ernst & Young, Compaq, Deloitte & Touche, Hewlett Packard, IBM, Intel, Mercury Interactive, Microsoft, Oracle en Sun Microsystems. SilverStream Software is gevestigd in Billerica, Massachusetts, en heeft kantoren over de hele wereld. Voor meer informatie: www.silverstream.com.
SilverStream is een gedeponeerd handelsmerk en SilverStream eXtend is een handelsmerk van SilverStream Software, Inc. Alle andere genoemde product- en/of bedrijfsnamen zijn (gedeponeerde) handelsmerken van de respectieve eigenaars.
Alle informatie over toekomstige ontwikkelingen onder voorbehoud.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie