Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gladheidbestrijding gemeente Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 13 november 2001

Gladheidbestrijding

Op donderdag 1 november is voor de gemeente Eindhoven de winterperiode van start gegaan. Deze winterperiode loopt van 1 november tot 1 april. Als de omstandigheden het noodzakelijk maken treedt het gladheidbestrijdings-programma in werking. Het bestrijden van gladheid heeft als doel de veiligheid van weggebruikers zoveel mogelijk te waarborgen en belemmeringen van verkeersstromen te beperken.

In de gemeente Eindhoven wordt gewerkt met het zogenaamde gladheid-bestrijdingsprogramma. In het programma voor de winterperiode 2001-2002 zijn 15 strooiroutes met een totale strooilengte van ca 750 km opgenomen, de rijwielpaden zijn verdeeld over 15 routes met een totale strooilengte van 370 km.

De gemeente Eindhoven coördineert de alarmering voor alle gemeenten uit het gebied Brabant Zuid Oost. De gemeente Eindhoven werkt samen met het weerbureau HWS, Rijks- en Provinciale Waterstaat. Er wordt gebruik gemaakt van gegevens uit hun gladheidmeldsystemen. Door deze samenwerking wordt een hoge graad van nauwkeurigheid bereikt voor het bepalen van het startsein voor strooiacties.

Gemiddeld duurt een strooiactie 2,5 uur. Het streven is om vóór de ochtendspits klaar te zijn met het sneeuwvrij maken en strooien van de 750 km rijweg en 370 km fietspaden. De gemeente Eindhoven kan voor een strooiactie actie gebruik maken van 17 rijbaanstrooiers, 17 fietspadstrooiers, 17 sneeuwrolvegers, 15 grote sneeuwschuiven en 16 dweilschuiven. Jaarlijks vinden in de periode november maart ongeveer 20 strooiacties plaats. Per keer kost een strooiactie kost ongeveer f 20.000,-

Tekeningen van strooiroutes van hoofd- en buswegen en van de fietspaden liggen ter inzage bij alle stadsdeelkantoren en bij het gemeentelijk informatiecentrum in het Stadskantoor. De strooiroutes zijn onder voorbehoud. Wijzigingen zijn altijd mogelijk in verband met wegwerkzaamheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie