Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsen voor nieuwe rolstoelbus gemeente Hoogvliet

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


Fietsen voor nieuwe rolstoelbus

13 november 2001

De ASVZ zoekt met hulp van de dienst Sport en Recreatie naar sponsors voor een nieuwe bus. Een belangrijke activiteit is een indrukwekkende fietstocht.

Een paar jaar geleden was het liedje busje komt zo een grote hit in Nederland. En tot voor kort konden veel verstandelijk gehandicapten in Hoogvliet er ook op rekenen dat het busje zo kwam. Maar dat is voorbij. De rolstoelbus van de ASVZ Zuid West is kapot en rijdt niet meer. Daarom zoekt De ASVZ met hulp van de dienst Sport en Recreatie naar sponsors voor een nieuwe bus. Een belangrijke activiteit is een indrukwekkende fietstocht. Zo stappen op 29 april tot en met 3 mei 2002 vanuit Hoogvliet 70 medewerkers, vrijwilligers en familieleden van bewoners op de fiets naar Leersum en fietsen per dag 100 km, om met behulp van sponsors geld op te halen en om hun kilometers te sponsoren. Met de opbrengsten komen de initiatiefnemers al een aardig eind in de buurt van een nieuwe rolstoelbus. Maar het zal niet genoeg zijn. De ASVZ Zuid West biedt verstandelijk gehandicapten in Hoogvliet woonruimte, begeleiding en behandeling in moderne voorzieningen. Op die manier kunnen verstandelijk gehandicapten integreren in de gewone samenleving. Ten behoeve van die integratie maakt ASVZ Zuid West veel gebruik van Vervoer op Maat, het regulier RET-vervoer en de taxi. Maar dat is niet genoeg en bovendien kostbaar. Daarom had ASVZ Zuid West tot voor kort een eigen rolstoelbus. Bewoners brengen en halen naar activiteiten, hun werkplek of vakantiebestemming, boodschappen doen, dagjes uit en vervoer tussen de verschillende voorzieningen in Hoogvliet: de bus werd op veel verschillende manieren ingezet. Daarom doen bewoners, medewerkers en vrijwilligers, een beroep op alle mensen die de Hoogvlietse verstandelijk gehandicapten een warm hart toedragen om een bijdrage te leveren aan onze nieuwe rolstoelbus! Behalve de onmeetbare dank van de bewoners kunnen de initiatiefnemers een tegenprestatie leveren door middel van bijvoorbeeld reclame. Zij hopen snel tegen de bewoners te kunnen zeggen: Busje komt zo! Donaties kunnen worden overgemaakt op rekening 6533430, o.v.v. Busje komt zo, Nieuw Engeland 16, 3193 LP Hoogvliet. Meer informatie is verkrijgbaar bij Erni van der Have van ASVZ Zuid West, telefoon 010 23 11 121 of bij Peter Bul van Sport en Recreatie Rotterdam, telefoon 010 48 62 633.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie