Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

City Mondial Den Haag slaat vleugels verder uit

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-13: City Mondial slaat vleugels verder uit

Het project City Mondial in de Schilderswijk ,Transvaal en Stationsbuurt laat de pioniersfase achter zich en slaat zijn vleugels verder uit. Voor dit doel krijgt de Stichting City Mondial voor de komende vier jaar van de gemeente een subsidie van f 3,2 miljoen ( EUR
1,4) .


Herkenbaarheid
Dit bedrag zal onder meer worden aangewend om het bezoekersaantal met 4% per jaar te laten stijgen. Voorts zal er een expertisecentrum op het raakvlak multi-cultureel toerisme en wijkeconomie van de grond worden getild om op Europees en nationaal niveau kennis op dit terrein te vergaren en te verspreiden. Tot slot zal aan de toeristische route Haagse Mart, Wijkpark Transvaal en Paul Krugerlaan meer allure worden gegeven om de herkenbaarheid te vergroten.

Europese Unie
De subsidie voor City Mondial wordt gehaald uit gelden van de Europese Unie, het gemeentelijk Investeringsprogramma Stedelijke Vernieuwing en de pot Niet-fysieke stadseconomie grote steden van het ministerie van Economische Zaken.

Imago
Het project City Mondial is er op gericht meer toeristen naar Den Haag te trekken, de koopkracht in de betrokken wijken te vergroten en meer werkgelegenheid voor laagschoolden te bieden. Daarnaast biedt het project kansen om de sociale cohesie in de Schilderswijk, Transvaal en de Stationsbuurt te bevorderen en daarmee het imago van deze wijken te verbeteren.

Evaluatie
Avenue Culinaire, Chinatown, het Volksbuurtmuseum en het oosters badhuis Hammam vormen onderdelen van City Mondial. Over twee jaar zal er een evaluatie plaatsvinden van het totaalproduct City Mondial.

13 november 2001

last update: 13 november 2001 ;pag.: 9426; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie