Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stripverhaal over het Vlaams Parlement

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaams Parlement

13 nov 2001

Stripverhaal over het Vlaams Parlement

In samenwerking met het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal schrijft het Vlaams Parlement een wedstrijd uit voor de ontwikkeling van een stripalbum voor 10- tot 14-jarigen. Zowel gevestigde waarden als aanstormend talent kunnen deelnemen.

De leerlingen van de derde graad basisonderwijs en eerste graad middelbaar onderwijs worden door een nieuw stripfiguurtje wegwijs gemaakt in de werking van het Vlaams Parlement. De strip sluit aan bij de rondleiding die speciaal voor deze doelgroep is uitgewerkt. Op het einde van hun bezoek krijgen de scholieren een gratis exemplaar. De strip zal ook te koop worden aangeboden in het toekomstige informatiecentrum van het Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers, dat op 11 juli 2002 plechtig wordt geopend.

De wedstrijd verloopt in verschillende fasen. Voor de kandidaat-deelnemers worden op zaterdag 17 november en woensdag 21 november a.s. bezoekdagen vastgelegd waarop zij naast een rondleiding door het gebouw alle informatie krijgen en vragen kunnen stellen. De deelnemers mogen tot 1 februari 2002 hun project indienen. Een vakjury onder het voorzitterschap van ridder Marc Sleen kiest uit de inzendingen tien laureaten.

Op basis van een volledig uitgewerkt scenario en enkele A4-pagina's met schetsen en afgewerkte tekeningen bepaalt de jury begin februari welk winnend project tegen eind mei 2002 verder wordt uitgewerkt tot een volwaardige strip van een dertigtal bladzijden.

Na een positieve beoordeling van het eindresultaat begin juni 2002 wacht de uitvoerder(s) een geldprijs van 500.000 frank. De negen andere genomineerde projecten krijgen elk 20.000 frank tijdens de prijsuitreiking en persconferentie die het Vlaams Parlement bij de start van het volgende parlementair werkjaar in september 2002 geeft. Op deze persconferentie zal het album worden voorgesteld. Het stripalbum is één van de initiatieven die kadert in de viering van 30 jaar Vlaams Parlement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie