Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Handelsreis Groot Verspaners naar Nordrhein-Westfalen

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EVD

Handelsreis Groot Verspaners naar Nordrhein-Westfalen, 13 en 14 november 2001

Op 13 en 14 november organiseert de EVD in samenwerking met de NEVAT sectorgroep Groot Verspaners Nederland (GVN) een handelsreis. De doelgroep van deze handelsreis is bedrijven die zware machinale bewerkingen toepassen of producten maken waarbij zware machinale bewerkingstechnieken worden gebruikt. Deze bedrijven zijn werkzaam voor onder andere de energie- en de petrochemiesector, de zware machinebouw, de maritieme sector (scheepsnieuwbouw en scheepsreparatie) en de offshore.

De handelsreis zal plaatsvinden in Nordrhein-Westfalen in Duitsland. De centrale bijeenkomst vindt plaats in Gelsenkirchen. Nordrhein-Westfalen (NRW) is de belangrijkste deelstaat van Duitsland. Deze deelstaat heeft de meeste inwoners en ongeveer 22 procent van het bruto binnenlands product wordt hier gegenereerd. NRW is even groot als België en Luxemburg samen en heeft meer inwoners dan heel Nederland. Ook voor Nederland is dit een belangrijke deelstaat. Van de totale Nederlandse export naar Duitsland gaat er ruim 30% naar deze Duitse deelstaat.
NRW heeft een veelzijdige economie. Bijna alle industrieën zijn in deze deelstaat vertegenwoordigd. Belangrijke sectoren zijn de technologie en dienstverleningssector. De belangrijkste subsectoren zijn (in volgorde van belangrijkheid) chemie, machinebouw, staalindustrie, voedingsmiddelenindustrie,
metaalverwerking/automobielindustrie, elektronicasector en de papier-, uitgevers- en drukindustrie. 20 van de 40 grootste bedrijven van Duitsland zijn in NRW gevestigd waaronder VEBA, Deutsche Telekom, RWE, Bayer, Thyssen, Mannesmann, Ford, Krupp-Hoesch, Bertelsmann en Henkel.

Doel
Het doel van deze handelsreis naar Nordrhein-Westfalen is het op- of uitbouwen van contacten die op middellange termijn vruchten kunnen afwerpen.

Programma - Aanmelden - Activiteiten EVD

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie