Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstwerk op de Kouter in Gent aangereden door vrachtwagen

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

K u n s t w e r k K o u t e r a a n g e r e d e n d o o r v r a c h t w a g e n (13/11/2001)

Oplettende voorbijgangers langs de Kouter zullen het ongetwijfeld al gemerkt hebben: er ontbreekt een lob van het rechtopstaande blad dat deel uitmaakt van het kunstwerk van de Amerikaanse kunstenares Jessica Diamond. De beschadiging is het gevolg van een aanrijding door een vrachtwagen die zaterdagnamiddag 10 november achterwaarts van het plein wou afrijden. Normaal gezien verlaten de marktkramers het plein langs de andere zijde maar daar was de uitgang versperd door een marktkraampje zodat er voor de vrachtwagenbestuurder uit Beervelde niets anders opzat dan achteruit te rijden. Toen het bronzen blad, met de naam "Booghout", in de dode hoek van de spiegel belandde, werd het geraakt door een wiel van de vrachtwagen waardoor een kwart van het blad, van de rechterzijde van het kunstwerk als het ware werd afgescheurd.

De politie maakte proces verbaal op en nam het afgerukte deel van het kunstwerk mee naar haar kantoren aan de Belfortstraat.

Maandagmiddag (12 november) kwamen de bronsgieter die het kunstwerk vervaardigde, Dirk De Groeve, en een medewerker van de Stad Gent de schade opmeten. Er zal eerstdaags een schadebestek worden opgemaakt. Verder moet onderzocht worden hoe het kunstwerk kan worden hersteld. De afgerukte lob zal wellicht worden herbevestigd aan het deel van het blad dat standhield. Daarna zal het blad waarschijnlijk worden bijgewerkt en gepatineerd. Als alles naar wens verloopt, kan de schade hersteld zijn, omstreeks het jaareinde.

Het kunstwerk op de Kouter werd nagenoeg een jaar geleden op het plein aangebracht.

Informatie

Dienst Facility Management, Pascal Jacobs, Sint-Salvatorstraat 16, 9000 Gent, tel. (09)266 58 00

Bevoegd


- de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

- de heer Geert Versnick, schepen van Openbare Werken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie