Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fiat lanceert Stilo Trofeo 1.8 16V Groep N

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Fiat lanceert Stilo Trofeo 1.8 16V Groep N

(13 november 2001)

Fiat Auto Nederland draagt als geen ander merk de autosport een warm hart toe, met autosportactiviteiten op zowel Nederlandse als buitenlandse racecircuits en de rallypaden van Nederland. Die autosporttraditie wordt volgend jaar met verve voortgezet. Voor de race-liefhebbers wordt de Pearle Alfa 147 Challenge georganiseerd, terwijl na bijna 10 jaar Cinquecento en Seicento Trofeo nu het rallyvaandel kan worden overgenomen door de fonkelnieuwe Fiat Stilo. Hans Vervoorn, Directeur Public Relations: De nieuwe Stilo biedt al in zijn basisvorm een enorm potentieel voor deelname aan rallies dankzij de krachtige 1.8 16V motor en de prima wegligging. De officiële tuner van Fiat in Italië, N. Technology, die ook verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en bouw van de Alfa 147 Challenge auto, heeft een competitieve wedstrijdauto neergezet. Deze Fiat Stilo 1.8 16V Groep N komt volledig rallyklaar uit Italië.

Het afgelopen decennium was Fiat in ons land uiterst actief in de rallysport, eerst met de Cinquecento en vanaf 1999 met de Seicento. Bedoeld als opstartklasse voor jeugdige talenten wisten vele Fiat-coureurs uit de Trofeo in de loop der jaren hun weg te vinden naar hogere klasses. Met de Stilo is onze intentie echter geheel anders. Dankzij onder meer het toegenomen motorvermogen, de competitie versnellingsbak en de speciale preparatie van het onderstel kunnen deelnemers aan de Fiat Stilo Trofeo op hoog niveau strijden om topklasseringen in het Groep N klassement. Daarnaast biedt het competitie-element binnen een merkencup extra wedstrijdspanning en dus een toegevoegde waarde, aldus Vervoorn.

N. Technology
Tuner N. Technology kan bogen op een enorme ervaring op het gebied van de preparatie van wedstrijdautos voor de race- en rallysport. Zo heeft Nordauto met een door N. Technology geprepareerde Alfa 156 dit jaar het Europees Toerwagenkampioenschap 2001 gewonnen en waren sommige medewerkers van N. Technology nog betrokken bij de inzet van de Lancia Delta in het Wereldkampioenschap rally. Ingenieur Andrea Adamo van N. Technology: Bij de ontwikkeling van de Groep N Stilo rallyauto waren voor ons twee criteria van primair belang: uiterst sportieve prestaties en een grote betrouwbaarheid. Met de Stilo kunnen de rijders tegen verantwoorde kosten op competitief niveau een volledig rallykampioenschap rijden. Wij zouden het toejuichen als de Stilo Trofeo naast Italië ook in Nederland verreden zou worden.

Fiats nieuwe rallyauto wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op de autotentoonstelling van Bologna, die op 5 december haar poorten opent. Tot slot nogmaals Vervoorn: Bij voldoende aanmeldingen zullen wij het Fiat Stilo Trofeo project zo spoedig mogelijk in gang zetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie