Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 november 2001

Rijden onder invloed Noordwijkerhout (D1) Een 42 jarige automobilist uit Hoogmade is dinsdag 13 november omstreeks 02.45 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij over de Langevelderweg reed. Tijdens de controle op het ademanalyseapparaat bleek de man een ademalcoholgehalte te hebben van 480. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel Warmond (D2) Maandag 12 november vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats op de Herenweg. Ter hoogte van de oversteekplaats bij Marienhave stak een 89 jarige Warmonder de Herenweg over zonder de verkeerslichten te bedienen. Een 21 jarige automobilist uit Lisserbroek reed in de richting van Sassenheim en passeerde het groene verkeerslicht. De automobilist had de voetganger, mede doordat het op dat moment regende, niet zien aankomen. De man is met beenletsel overgebracht naar het LUMC.

Aanhouding na inbraak Oegstgeest (D2)
Een 27 jarige Hagenaar is dinsdag 13 november omstreeks 04.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg vanuit een pand aan de Rhijngeesterstraatweg de melding dat er ingebroken was en de dader vertrokken was. De agenten konden de man op de Herenstraat aanhouden. In de auto werden onder meer een computer en paspoorten aangetroffen die uit het pand aan de Rhijngeesterstraatweg vermist werden. De politie stelt in de loop van de dag een nader onderzoek in.

Diefstal uit woningen Leiden (D4) In een woning aan de Diefsteeg werd op zondag 11 november omstreeks 13.00 uur ingebroken. Door het forceren van een luik wist men in de woning binnen te komen. Weggenomen werden diverse boormachines, een aantal zagen en een hakhamer. Ook in een woning aan de Egelantiertuin werd op 12 november omstreeks 14.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen via een zijraampje. Weggenomen werden een laptop, een mobiele telefoon en een portemonnee.

Racefietser ten val Leiden (D4) Een 23-jarige racefietser uit Leiden is op maandag 12 november omstreeks 18.00 uur gewond geraakt nadat ten val kwam met zijn fiets. De fietser reed over de Steenstraat in de richting van de Stationsweg. Bij de kruising met de 2e Binnenstevestgracht werd hij van links gepasseerd door een onbekend gebleven automobilist in een donkerkleurige auto. Deze sloeg vlak voor de fietser rechtsaf op de kruising de 2e Binnenstevestgracht in. De fietser moest hiervoor hard remmen waardoor hij over zijn stuur sloeg en met zijn gezicht op het wegdek terecht kwam. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval en zoekt hiervoor getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Diefstal uit bedrijf Leiden (D4) In een bedrijf aan de Nieuwe Rijn is op maandag 12 november tussen 01.00 uur en 13.00 uur ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door een raam te vernielen. Binnen werden twee gokkasten vernield. Daarvan werden de geldlades weggenomen. Ook wordt een CD-speler vermist.

Diefstal uit bedrijf Voorschoten (D4) Tussen maandag 12 november 18.15 uur en dinsdag 13 november 04.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Schoolstraat. De inbrekers reden met een voertuig in de voorpui van het pand en gingen er vervolgens met diverse camera's ervandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Aanrijding Aarplein Alphen a.d. Rijn (D5) Maandag 12 november vond omstreeks 13.40 uur een aanrijding plaats op het Aarplein. Een 52 jarige automobilist uit Leiden werd aan de voorzijde van zijn auto aangereden door een tegenligger. De onbekend gebleven automobilist reed na de aanrijding door. De Leidenaar raakte als gevolg van de aanrijding enige tijd bewusteloos en is daarna voor controle naar het Elisabethziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de andere betrokken partij van de aanrijding.

Rijden onder invloed Alphen a.d. Rijn (D5) Een 35 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is dinsdag 13 november omstreeks 00.15 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd op de Eisenhowerlaan. Bij de ademanalyse had de man een ademalcoholgehalte van 560. Hij heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

Aanhoudingen na diefstal Reeuwijk (D7) Twee mannen uit Eindhoven, 22 en 23 jaar oud, zijn dinsdag 13 november omstreeks 03.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal. Door getuigen werd gezien dat het tweetal bij een benzinestation aan de Rijksweg A12 spullen aan het inladen waren. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gestolen is. Agenten constateerden dat het tweetal in een gestolen auto reed en hebben hen aangehouden. De mannen worden in de loop van de dag verhoord.

Inbraak Broekveldselaan Bodegraven (D7)
Dinsdag 13 november vond omstreeks 03.40 uur een bedrijfsinbraak plaats aan de Broekveldselaan. Onbekende hebben met een auto de pui van het garagebedrijf geramd. Deze groene Ford Escort werd door de daders bij het pand achtergelaten. De daders hebben in de kantoorruimte spullen overhoop gehaald, het is nog onduidelijk wat er gestolen is. Ten tijde van de inbraak zou een fietser het pand gepasseerd zijn. De politie is op zoek naar deze getuige.

Brommer in de brand Krimpen a.d. Lek (D8) Maandag 12 november kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat er een bromfiets in de brand stond op de Hoofdstraat. De brand aan de bromfiets, die bij het winkelcentrum stond, werd door de brandweer geblust. Getuigen hadden gezien dat een manspersoon even daarvoor de bromfiets had aangestoken. Hij was weggerend in de richting van de Koningin Julianastraat. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie