Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dag van het Ontwerp 2001 aan TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleDag van het Ontwerp 2001 Tease, sense and sensation in design

Waarom zijn mensen bereid meer te betalen voor een kop koffie op het San Marcoplein dan voor hetzelfde product op een terrasje van de markt in Eindhoven? Dat komt omdat consumenten op zoek zijn naar belevenissen en bereid zijn daarvoor te betalen. De komst van de vrije tijd samenleving en een algehele herwaardering voor de spelende mens maken dat het belang van belevingen belangrijker wordt dan het 'kale' product. Hoe klinkt het dichtslaan van een deur van een Volkswagen? Veilig? Stoer? Ooit het verschil gehoord tussen het geluid van een Philishave en een Ladyshave? Ja, ook hier is over nagedacht! Tease gaat over zintuigen en belevingen, over sense and sensation. En over de rol die ontwerpers daarbij spelen.

De Dag van het Ontwerp, dit jaar met een middagprogramma op de TUE en een avondprogramma in het Evoluon, biedt naast lezingen van vooraanstaande sprekers ook workshops, presentaties van ontwerpers, performances, een prijsuitreiking, kunst, lunch, diner en nog veel meer.

Half oktober verschijnt er over de Dag van het Ontwerp een folder met inschrijfformulier. Je kunt hem bestellen via het Vormgeversoverleg Eindhoven (tel. 040-2961150) of afhalen bij bureau Studium Generale, Auditorium kamer 2.02, tel. 040-2474900. Contactpersoon: Vivian van Gaal, tel. 040-2474992, (v.v.gaal@tue.nl)


Dag van het Ontwerp
Dinsdag 13 november
TUE en Evoluon


[De Dag van het Ontwerp is een initiatief van het Vormgeversoverleg Eindhoven en wordt gerealiseerd in samenwerking met the Design Academy Eindhoven, Syntens Eindhoven, het European Design Centre, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers, TNO Industrie en de Technische Universiteit Eindhoven.]

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie