Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek TNO popmuziek minder schadelijk voor gehoor

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Luisteren naar harde popmuziek heeft minder schadelijke gevolgen voor het gehoor dan altijd werd aangenomen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO.

Bovenaan het lijstje met risicofactoren staat luisteren naar popmuziek via een koptelefoon. Volgens het onderzoek heeft slechts een klein percentage van de onderzochte jongeren gehoorschade opgelopen door popconcerten, discotheken of houseparty's te bezoeken.

Minister Borst heeft het rapport van TNO-Preventie en Gezondheid, getiteld 'Gehoorschade door popmuziek: Popconcerten, houseparty's en discotheken', vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. Voordat de minister overgaat tot aanpassing van haar beleid, wil ze een nauwkeuriger beeld ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie