Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam RAI in november bolwerk maritieme industrie

Datum nieuwsfeit: 13-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam RAI

EUROPORT 2001
9 nov 2001

575 EXPOSANTEN OP 30ste EDITIE EUROPORT

Amsterdam RAI in november bolwerk maritieme industrie

Van 13 tot en met 17 november vindt de 30ste editie van de vakbeurs Europort plaats in Amsterdam RAI. In totaal presenteren 575 exposanten hun nieuwste producten en diensten aan vertegen-woordigers uit de sectoren binnenvaart, grote vaart, rederijen, scheepswerven, natte aannemerij, bagger- en offshore industrie. Seatrade organiseert tijdens de beurs een internationaal congres en traditiegetrouw staat ook de CEDA Dredging Day weer op het programma. Voor diverse organisaties zoals de IRO (branchevereniging voor de Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie), de KNVTS (Koninklijke Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied), VNSI (Vereniging Nederlandse Scheepvaart), KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) en EMEC (European Marine Equipment Council) is Europort hét moment om hun (jaar)-vergaderingen te houden. Hiermee toont Europort aan op zowel nationaal als internationaal vlak een toonaangevend platform voor de maritieme industrie te zijn. De Vereniging Holland Marine Equipment onthult op Europort het logo van de door hun in het leven geroepen Maritime Innovation Award. De vorige editie van Europort in 1999 trok ruim 30.000 bezoekers uit 88 landen.

Minister Netelenbos van Verkeer & Waterstaat bezoekt beurs Op dinsdag 13 November maakt minister Netelenbos van Verkeer & Waterstaat aan het einde van de eerste beursdag een rondgang over Europort 2001. Vervolgens zal zij voorafgaand aan de deelnemersborrel een openingsspeech uitspreken. Het officiële programma met aansluitend informele borrel start om 18.00 uur en vindt plaats in het Europarestaurant van Amsterdam RAI.

Deelname van 11 landenpaviljoens
Veel exposanten bundelen hun krachten door zich gezamenlijk in een landenpaviljoen te presenteren. Belangrijke nieuwkomer is België. Daarnaast geven ook Denemarken, Engeland, Japan, Oostenrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Duitsland, Rusland en Polen op die manier acte de présence op de beursvloer. Nederland is dankzij de presentatie van Vereniging Holland Marine Equipment het grootste landenpaviljoen.

Onthulling logo Maritime Innovation Award
De Vereniging Holland Marine Equipment (HME) onthult op 14 november op spectaculaire wijze het logo van de 'Maritime Innovation Award'. Deze prijs werd eind 2000 door HME in het leven geroepen en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht die uitgaat van de maritieme en offshore toeleveringsindustrie. Tevens beoogt de vereniging hiermee innovatieve ontwikkelingen binnen de maritieme cluster te stimuleren. De onthulling van het logo vindt om 17.00 uur plaats in 'The Equipment Lounge' (het Nederlandse paviljoen) op stand 07.7069 in de Amstelhal. Dit is tevens het startschot voor de competitie. De winnaar van de Award wordt in maart 2002 bekendgemaakt.

Congresprogramma completeert beurs
Voor Europort 2001 staat een hoogwaardig congresprogramma op stapel. De CEDA Dredging Day richt zich op professionals uit de baggerindustrie en behandelt dit jaar het thema 'Dredging Seen - Perspectives - From the outside looking in'. De CEDA Dredging Day vindt plaats op 15 november.
Nieuw is de tweedaagse internationale conferentie die op 13 en 14 november door Seatrade, in samenwerking met de Stichting Nederland Maritiem Land, wordt georganiseerd. 'Co-operation in a changing maritime industry' is het uitgangspunt voor de conferentie. Panels van internationale experts bespreken diverse thema's en deelnemers krijgen de kans om actief deel te nemen aan de discussies.

Extra aandacht voor de binnenvaart Voor het eerst zal de 'binnenvaartroute' ondernemers uit de binnenvaart leiden langs exposanten die aan de sector leveren en interessante noviteiten tentoonstellen. De route is tot stand gekomen in samenwerking met De Binnenvaartkrant. Ook op het speciaal ingerichte simulatorpaviljoen heeft de binnenvaart een prominente plek. Het simulatorpaviljoen, georganiseerd in samenwerking met Schuttevaer, vormt samen met het aangrenzende binnenvaartrestaurant een evenement dat in het teken staat van ontmoeting en vermaak. De radar- en manoeuvreersimulator is speciaal ontworpen om bijvoorbeeld het manoeuvreren van grote schepen, het plotten van kaarten en het aflezen van radarsystemen te leren. De volledig nagebouwde stuurhut en brug biedt legio mogelijkheden om de techniek van het besturen van het schip onder de knie te krijgen en diverse procedures te oefenen. Op de beurs wordt er een wedstrijd gehouden om de expertise en handigheid van binnenvaartschippers te testen. De stuurman die het parkoers van ongeveer 4 minuten met de verschillende hindernissen het snelst aflegt is winnaar. Op het paviljoen zijn grote beeldschermen opgesteld, waarop iedereen de verrichtingen van de deelnemers aan de wedstrijd kunnen volgen.

Superyachtroute
Tegelijkertijd met Europort vindt in het andere hallencomplex van Amsterdam RAI de Marine Equipment Trade Show (METS) plaats, een vakbeurs voor professionals uit de watersportindustrie en kleine beroepsvaart. Op de beurzen Europort en METS zijn alle exposanten die zich specifiek richten op de superjachtindustrie in de zogenaamde superyachtroute opgenomen. De stands van deze exposanten zijn gemarkeerd met een speciaal superyachtroute-bordje en bij de entrees kunnen belangstellenden de bijbehorende catalogus met plattegrond verkrijgen.

Oude motorententoonstelling
In de Verbindingshal geeft een speciale motorententoonstelling inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van motoren en voortstuwing van de afgelopen decennia. Diverse motoren zullen werkend te bewonderen en te beluisteren zijn. De tentoonstelling komt tot stand dankzij de samenwerking met het Maritiem Buitenmuseum Rotterdam en de Vereniging van Importeurs van Verbrandingsmotoren.

Bezoekersinformatie
Europort 2001 is geopend van dinsdag 13 november tot en met zaterdag 17 november 2001 en vindt plaats in het Europacomplex van Amsterdam RAI. De openingstijden zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de beurs en hotelreserveringen is te vinden op www.europort2001.com.

Amsterdam, 9 November 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie