Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trimbos en GGD starten campagne Drugs,Laat je niks wijsmaken

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Van 14 tot en met 28 november wordt voor de tweede maal de campagne Drugs, laat je niks wijsmaken gehouden. Deze campagne is gericht op jongeren tussen 12 en 18 jaar en hun ouders met als doel om met elkaar over drugs te praten. De campagne beoogt dat jongeren en ouders op zoek gaan naar juiste informatie over drugs en dat ze beter in staat zijn om met elkaar te praten over dit onderwerp. Experimenteren met genotmiddelen gaat minder snel over in problematisch gebruik wanneer erover gepraat wordt en wanneer beide partijen over juiste informatie beschikken. De campagne wordt uitgevoerd door het Trimbos-instituut in samenwerking met GGDen en instellingen voor verslavingszorg.

Naast posters, advertenties en radiospots is speciaal voor deze campagne lesmateriaal ontwikkeld voor de klassen 2 tot en met 4 van het voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding en de folder Drugs wie zegt wat. Met behulp van dit lesmateriaal kan het thema binnen één lesuur behandeld worden. Ook is er een folder voor ouders en een handreiking voor een ouderavond ontwikkeld zodat in de campagneperiode een ouderavond over drugs en communicatie kan worden georganiseerd. Verder is de website www.drugsinfo.nl uitgerust met specifieke informatie over drugs voor jongeren, ouders en docenten.

De lesmaterialen sluiten aan bij het project De gezonde school en genotmiddelen, maar zijn ook los inzetbaar. GGD'en en instellingen voor verslavingszorg hebben met de campagne een aangrijpingspunt om de eigen instelling en het thema drugs en opvoeding weer eens extra onder de aandacht te brengen. In oktober hebben zij materialen toegestuurd gekregen waarmee zij scholen, gemeenten, regionale media kunnen informeren over de campagneactiviteiten en eventueel andere aanvullende activiteiten in de regio.

* Puck Fillekes (030) 297 11 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie