Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee doden en 6 gewonden bij beschieting speedboot in Ambon

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Situatie
Maluku

Twee doden en 6 gewonden bij
beschietingen speedboot

De beschietingen in de baai van Ambon
gisterenmorgen 13.11.2001 omstreeks 06.00 uur heeft het leven gekost van speedbootbestuurder Jacob Latupapoa uit Benteng en Nikodemus alias Poti Fermalai uit Passo en op dit moment ligt Ina Lawalata zwaar gewond in het RSU ziekenhuis te Kudahmati. Zij werd in het hoofd geschoten. De speedboot kwam vanuit Galala richting Gudang Arang Benteng met 9 passagiers. Halverwege haven Jos Sudarso kwam een speedboot met een vaart met 4 inzittende gereed met automatische wapens en begonnen te schieten. Freddy Pessy, een passagiers nam het stuur over en voer hen veilig naar Gudang Arang.
De andere gewonden zijn: David Latumeten; Demi
Latumeten (53); Benny Palopo; Lina Patty(30) uit Passo; en Agustina Lawalatta.

De christengemeenschap willen dit niet meer langer accepteren. Binnen twee dagen zijn er al 6 doden en tientallen gewonden bij dit soort terroritische acties, terwijl de gouverneur en de Polda in Jakarta zitten. De bomaanslagen van de afgelopen half jaar is tot op heden nog steeds niet opgelost. Het lijkt erop alsof men dit in de doofpot heeft gestopt. De Grass-Roots leider Emang Nikijuluw zei de christengemeenschap te bedaren en zich niet te leten beinvloeden door dit soort acties. Zeker is het dat er maar een klein groepje terroristen bezig zijn de rust, welke de laatste paar maanden door goedwillende moslims en christen is gecreeerd te verstoren. Als christen zijnde moeten we beseffen zegt Emang: "dat we beproefd worden". Merkwaardig is dat tijdens de terreuracties de moslims nog steeds
hun waren verkopen op christengebied. Op dit manier laten de moslims die wel vrede willen zien dat zij niets te amken willen hebben met de terreuracties, voor hen gaat de rekonsiliasi door!!!! Ondertussen verzocht de vice voorzitter van de DPRD dhr.John Mailoa, de gouverneur Saleh Latuconsina en de Polda zo spoedig mogelijk terug te keren naar Ambon, want er moeten nu harde maatregelen genomen worden zoniet, dan kan er opnieuw onrust uitlaaien, welke nog erger kan zijn dan in het begin. De Polda en de Pangdam moeten maatregelen nemen om stadaard militaire wapens uit handen van de bugers te nemen.

De situatie nu is zeer
gespannen!!!!!!!
Paulien Joel-Parera
14.11.2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie