Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volker Wessels Stevin rondt overname Gebr. Van Kessel af

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Bron: Volker Wessels Stevin NV
Zoek soortgelijke berichten
Volker Wessels Stevin NV

PERSBERICHT

Rotterdam/Buren, 14 november 2001

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv
rondt overname Gebr. Van Kessel Holding bv af

De Raad van Bestuur van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv heeft definitieve overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Gebr. van Kessel Holding bv over de volledige overname van aandelen.

Gebr. van Kessel is vooral actief op het gebied van de wegenbouw en daarnaast in de beton- en waterbouw, B&U bouw en cultuurtechniek. Andries de Jong, lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Volker Wessels Stevin: 'De onderneming heeft daarnaast een zeer sterke positie op het gebied van onderhoud van rijks- en provinciale wegen en past daarom goed in de strategie van Koninklijke Volker Wessels Stevin die haar activiteiten op het gebied van service en onderhoud verder wil uitbreiden. Door haar uitstekende positie in met name het Rivierengebied vult Gebr. van Kessel voor wegenbouwer Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS), een 100% dochter van ons concern, een van de laatste witte vlekken in de landelijke spreiding in. Het bedrijf heeft een goede orderportefeuille en is een welkome aanvulling voor het bestaande netwerk van KWS.'

Gebr. van Kessel verwacht over het jaar 2001 een omzet te behalen van ongeveer Euro 100 miljoen en heeft een personeelsbestand van 430 medewerkers. Door de overname komen geen arbeidsplaatsen te vervallen.

De overnamesom zal door Koninklijke Volker Wessels Stevin in contanten worden voldaan. Reeds in 2001 zal Gebr. van Kessel bijdragen aan de winst van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv.

De commissie voor fusieaangelegenheden van de SER en de vakorganisaties zijn geïnformeerd en de NMA heeft meegedeeld dat voor deze concentratie geen vergunning is vereist. De betrokken ondernemingsraden hebben inmiddels positief geadviseerd.

Over Koninklijke Volker Wessels Stevin nv:
Koninklijke Volker Wessels Stevin nv is een Nederlands concern dat zich richt op gebouwen en infrastructurele projecten. Samen bouwen aan Wonen, Werken en Mobiliteit vormt de essentie van de activiteiten van haar ruim 130 werkmaatschappijen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België en buiten Europa in de Verenigde Staten en Canada.


---
Voor meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie