Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeren in Nieuwstraatgarage Nijmegen alleen met vergunning

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Parkeergarage Nieuwstraat alleen toegankelijk voor vergunninghouders

Het college van B en W heeft onlangs besloten dat de parkeergarage Nieuwstraat vanaf 6 november 2000 alleen toegankelijk is voor vergunninghouders. Onder vergunninghouders worden onder ander de nieuwe bewoners en winkeleigenaren van de Mariënburg gerekend. Dit besluit komt voort uit de plannen rondom de ontwikkeling van het Mariënburgproject.

Veranderingen
Personen die al een vergunning voor deze garage hebben, moeten voor de toegang een chipcard bij het Loket Openbare Ruimte aanschaffen tegen betaling van f 50,- borg. Met deze kaart kunnen zij vanaf de genoemde datum altijd van de garage gebruik maken. Personen die geen vergunning hebben, moeten uitwijken naar andere garages.

Minder valide bezoekers
Voor enkele bezoekers zijn uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld voor minder valide bezoekers. Op vertoon van hun invalidenparkeerkaart worden zij door de Verkeers Management Centrale in de garage toegelaten, nadat zij op de knop van de automaat hebben gedrukt. Na hun afspraak ontvangen zij bij de receptie van het Stadhuis of het Loket Burgerzaken een uitrij-kaartje. De invalidenparkeerkaart dient hierbij nogmaals getoond te worden.

Alternatieven
Parkeergarages in de buurt van het Stadhuis zijn: de Eiermarkt- en Kelfkensbosgarage (beide: ma. t/m za. geopend van 08.00 - 04.00 uur en zo. van 13.00 - 04.00 uur. Kosten: f 3,- per uur en f 7,50 per dag), Mariënburggarage en parkeerterrein St. Jozefhof (beide: 24 uur per dag geopend. Betaald parkeren ma. t/m za. van 9.00 - 18.00 uur en op koopavonden en zondagen. Kosten: f 3,- per uur en f 7,50 per dag).

Informatie
Het Loket Openbare Ruimte is gevestigd in de kantoren Mariënburg, Passage Mariënburg 8b, 6511 PM te Nijmegen. Het loket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur en telefonisch te bereiken op nummer 024-3292835.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie