Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veranderingen van risico's in de samenleving

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

De risico's in de samenleving veranderen

In de moderne westerse samenleving zijn sociale risico's van aard veranderd. In de twintigste eeuw richtte de verzorgingsstaat zich op de klassieke risico's van armoede, ziekte en onwetendheid. Deze risico's waren aanwijsbaar en beheersbaar. Maar door maatschappelijke processen van individualisering, detraditionalisering en mondialisering zijn deze oude sociale risico's geleidelijk van karakter veranderd en zijn er ook nieuwe risico's geïntroduceerd. Een bekend voorbeeld van deze nieuwe risico's is de milieuproblematiek. Die is omvattend, niet aan grenzen gebonden en moeilijk beheersbaar. De verzorgingsstaat zoals wij die kennen, verliest door het ontstaan van deze ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie