Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen financiële beloning omwonenden asielzoekerscentrum

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Wijn: vragen over financiële beloning voor omwonenden asielzoekerscentrum

Tweede kamerlid Joop Wijn heeft aan staatssecretaris Ella Kalsbeek (Justitie) schriftelijke vragen gesteld over het bericht dat de eigenaar van recreatiecentrum Aqualande in Eexterveenschekanaal de 150 inwoners van het dorp financiële beloningen in het vooruitzicht stelt, wanneer zij de aanwezigheid van een asielzoekerszoekerscentrum in hun dorp accepteren.

Joop Wijn wil weten wat de staatssecretaris daarvan vindt, en of er meer gevallen bekend zijn waarin waarin eigenaars van huisvesting van asielzoekers vergoedingen in geld of in natura toe hebben gegeven aan omwonenden of andere derden?

Wijn aan de staatssecretaris: Heeft het COA dit ooit gedaan? Zo ja, waar en wanneer was dat en om welke bedragen ging het?

Bent u het met ons eens dat het onwenselijk is dat draagvlak voor een AZC wordt bepaald door een financiële vergoeding aan omwonenden in plaats van op basis van argumenten?

Hoe hoog is de vergoeding die de eigenaar van Aqualande jaarlijks vanuit het COA ontvangt voor het ter beschikking stellen van zijn recreatiepark? Hoeveel is dit per asielzoeker?

Kan worden gesteld dat, gezien het feit dat de door de ondernemer gedane toezeggingen hem circa 50.000 gulden per jaar kosten, en dus ten laste gaan van de winst, de vergoeding die de ondernemer ontvangt te hoog is? Zo ja, wat gaat u hieraan doen? Zo nee, waarom niet?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie