Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanhouding voor ramkraken in Vught

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Boxtel 14-11-2001
Politiebericht district Aa & Dommel

AANHOUDING VOOR RAMKRAKEN, Vught

Op woensdag 7 november is een 32-jarige man uit Vught aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van een auto en de ramkraken in twee kle-dingzaken. In de nacht van 3 op 4 november werd vanaf de van Rijckevorselstraat in Vught een auto gestolen. Op zondagmorgen 4 november werd deze auto gebruikt bij twee ramkra-ken bij kledingzaken aan het Moleneindplein en de Marktveldpassage in Vught. In beide gevallen werd een grote hoeveelheid kleding buit gemaakt. Later die morgen werd door een getuige gemeld dat er een auto in brand stond vlak bij een winkel en woningen aan de Mi-chiel de Ruyterweg in Vught. Dankzij het snelle optreden van de brandweer kon voorkomen worden, dat de brand oversloeg naar de winkel en daarboven gelegen woningen. De bran-dende auto betrof de eender die nacht gestolen auto, die ook bij de ramkraken werd gebruikt. Zowel op het woonadres van de man in Vught als een adres in `s-Hertogenbosch, is onder leiding van de officier van justitie, zoeking gedaan. Bij deze zoekingen zijn goederen aange-troffen afkomstig van de ramkraken in Vught. In de woning in `s-Hertogenbosch werd ook een hennepkwekerij aangetroffen. De verdachte is vandaag voorgeleid bij de rechtbank, die zijn gevangenhouding heeft bevo-len.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN, Berlicum

Dinsdagmiddag werd een aanrijding gemeld op de Hoogstraat in Berlicum. Een auto be-stuurd door een 40-jarige man uit Veghel was frontaal in aanrijding gekomen met een auto bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Den Bosch. Na de aanrijding probeerde de man uit Veghel nog met zijn auto weg te rijden, doordat er een wiel was afgebroken lukte dat niet. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken om nog een auto te mogen besturen. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

AUTO GESTOLEN, Boxtel

Dinsdagavond werd gemeld dat vanaf de Brede Heide in Boxtel een auto was gestolen. De auto werd zwaar beschadigd vlak bij de kruising van de Brede Heide met de Oirschotseweg terug gevonden. Kennelijk was men met de auto in een scherpe bocht recht door tegen een boom gereden. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

INBRAAK WONING, Sint Oedenrode

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan Odendael in Sint Oedenrode. Een ruit van de woning werd ingeslagen. Uit een kamer werd een portemonnee gestolen.

TE HARD EN DOOR ROOD, Den Dungen

Dinsdagavond zag een onopvallende surveillance van de politie `s-Hertogenbosch dat een auto op de kruising Hekellaan in Den Bosch met hoge snelheid door rood licht reed. Door de surveillance werd de achtervolging ingezet op deze auto om de bestuurder hiervoor te be-keurd. Na een achtervolging van enkele kilometers, waarbij snelheden werden gehaald tus-sen de 110 en 130 km/u en in de bebouwde kom van Den Dungen ongeveer 100 km/u, kon de auto tot stoppen worden gedwongen. Tegen de 25-jarige bestuurder uit Berlicum is pro-ces-verbaal opgemaakt voor het door rood licht rijden, de overtredingen van de snelheid en het gevaarlijke rijgedrag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie