Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Computercursus voor uitkeringsgerechtigden in Axel

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Wederom initiatief van Cliëntenpanel

COMPUTERCURSUS VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN

Het gemeentebestuur van Axel heeft als enige in Zeeuwsch-Vlaanderen besloten om een computercursus aan te bieden voor uitkeringsgerechtigden.
Een computercursus kan van belang zijn voor reïntegratie in het arbeidsproces en -misschien nog belangrijker- voor de sociale integratie van cliënten.

Met name cliënten die gedurende langere tijd een uitkering ontvangen, kunnen van veel voorzieningen vaak geen gebruik maken en dreigen zo buiten de boot te vallen.
De introductiecursus is inmiddels gestart, op 25 oktober jl., en blijkt een groot succes (er wordt nu al gesproken over een vervolgcursus).
De cursus wordt verzorgd door het ROC Westerschelde en is een initiatief van het Cliëntenpanel.

Het Cliëntenpanel heeft al veel ideeën geopperd die met succes zijn uitgevoerd.
Zo is door het Cliëntenpanel een spreekuur opgezet in De Halle (het spreekuur wordt bewust niet in het stadhuis gehouden om de drempel voor cliënten zo laag mogelijk te houden).
Het spreekuur blijkt in een behoefte te voorzien, want veel mensen komen langs voor vragen, een praatje en koffie.

Nadere informatie
Het Cliëntenpanel bestaat sinds 1999 en heeft een adviserende taak. Wethouder J.M. van Schaik is voorzitter van het Cliëntenpanel, dat wordt ondersteund door ambtelijk secretaris mevrouw Wieland, telefoon 0115-568400.
De overige panelleden zijn de dames Groeneveld, Van Hecke, Van de Branden en De Bruyn en de heer Mekenkamp.
Het panel dient als klankbord van ervaringsdeskundigen en stimuleert hen actief mee te denken over het gemeentelijke (minima)beleid.

Voor nadere informatie over het Cliëntenpanel kunt u zich ook wenden tot panellid mevrouw Groeneveld, telefoon 0115-563250.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie