Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek Prins van Oranje en MÁxima Zorreguieta aan Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

BEZOEK PRINS VAN ORANJE EN MÁXIMA ZORREGUIETA AAN UTRECHT

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen woensdag 14 november een bezoek aan de stad Utrecht. Het is het vijftiende in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden. De Prins en zijn verloofde worden door de burgemeester, mevrouw mr. A.H. Brouwer-Korf, verwelkomd in Pijlsweerd. Na een wandeling door deze wijk wordt het paar in buurthuis De Balk ingelicht over de buurtpreventie en de wijkveiligheid in Pijlsweerd. Daarna bezoeken zij de permanente Dick Bruna-tentoonstelling in het Centraal Museum. In het gebouw van de faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht presenteren studenten uit alle faculteiten zich in een wervelende voorstelling, met muziek, theater, nieuwe media en mode. Tot slot spreekt het paar in het stadhuis met Utrechters over sociale, economische en ruimtelijke ontwikkelingen in de stad.

Het bezoek van de Prins en mevrouw Zorreguieta begint om 13.00 uur met een korte wandeling door Pijlsweerd, van de Houtstraat naar buurthuis De Balk. In het buurthuis geeft een aantal betrokkenen een uiteenzetting over de problemen waarmee de wijk kampt op het gebied van wijkveiligheid en over de actieve buurtpreventie waarmee een groep bewoners die problemen zelf tracht op te lossen en het woonplezier in de wijk te verhogen.

Om 14.10 uur wordt het paar in het Centraal Museum ontvangen door de directeur, Sjarel Ex, die met Dick Bruna de Prins en zijn verloofde rondleidt langs de permanente overzichtstentoonstelling van Bruna's werk die sinds vorig jaar in het museum te zien is. Naast kinderboeken
- dit jaar verscheen het honderdste, Het spook Nijntje - maakt de wereldberoemde Utrechter boekomslagen, posters en illustraties. Bij de rondleiding zijn ook enkele tientallen Utrechtse kleuters uitgenodigd.

Een saxofoonkwartet verwelkomt de Prins en zijn verloofde om 14.30 uur bij het Gebouw voor Kunsten en Wetenschappen van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In het gebouw wordt het paar door studenten onthaald op een bijzondere show waar muziek wordt gecombineerd met video, theater en mode. De voorstelling is gezamenlijk opgezet door de Faculteit Beeldende Kunst & Vormgeving, de Faculteit Kunst, Media en Technologie, de Faculteit Theater en de Faculteit Muziek. Tot slot spreekt het paar met studenten over hun opleiding en werk.

Om 15.30 uur wandelt het paar over de Oudegracht, vanaf hoek Drakenburgstraat, naar het stadhuis. In het stadhuis spreken de Prins en mevrouw Zorreguieta met Utrechters over sociale, economische en ruimtelijke ontwikkelingen in de stad. Er wordt gesproken over de noodzaak van een dialoog tussen bevolkingsgroepen, over de ontwikkeling van het Utrechtse centrum en over de integrale aanpak van het naoorlogse Kanaleneiland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie